Facebook заблокувала десятки тисяч акаунтів через вибори в Німеччині

Facebook заблокувала десятки тисяч акаунтів через вибори в Німеччині

10:56,
28 Вересня 2017
2095

Facebook заблокувала десятки тисяч акаунтів через вибори в Німеччині

10:56,
28 Вересня 2017
2095
Facebook заблокувала десятки тисяч акаунтів через вибори в Німеччині
Facebook заблокувала десятки тисяч акаунтів через вибори в Німеччині
Автори:
Соцмережа Facebook заблокувала десятки тисяч фейкових акаунтів, аби завадити поширенню недостовірної інформації щодо парламентських виборів у Німеччині, які відбулися 24 вересня.

Про це повідомив віце-президента Facebook зі зв'язків з громадськістю в країнах Європи, Близького Сходу та Азії Річард Аллан (Richard Allan).

Він розповів, що у цій справі Facebook співпрацював з Федеральною службою з інформаційної безпеки Німеччини (BSI). Компанія провела спеціальні тренінги з безпеки з членами Бундестагу та кандидатами на виборах.

У рамках боротьби з фейковими новинами і для підтримки здорової суспільної дискусії щодо виборів соцмережа активно моніторила публікації. 

Facebook також використав програму, яка самостнійно вчилася стримувати поширення спаму і матеріалів, в тому числі відео, в яких заголовок спотворювавав зміст повідомлення з метою зацікавлення користувачів.

Щоб допомогти німецьким виборцям розібратися в програмах партій, Facebook створила спеціальну рубрику, в якій партії могли представити свої пропозиції за основними передвиборчими темами.

Якщо користувач в своєму новинному каналі натискав на посилання, що веде до публікації про вибори, соціальна мережа пропонувала йому ознайомитися з поглядами різних німецьких партій щодо цього питання.

Крім того, компанія запустила сервіс Election Hub, де люди могли бачити, які кандидати представлені в бюлетені.

У ніч виборів Facebook співпрацював з німецькими та міжнародними медіа (El Pais, Funke Mediengruppe, RTL Nieuws, T-Online та іншими), які повідомили про результати голосування через Facebook Live, використавши можливості офісу компанії в Берліні.

На наступний день після виборів Facebook запропонувала користувачам сповіщення в додатку, за допомогою якого можна легко знайти новообраних представників парламенту та підписатися на них.

«Дослідження демонструють, що кількість фейкових новин під час цих виборів була невеликою. Ми багато чому навчилися, і будемо застосовувати отриманий досвід під час наступних виборів», –  зазначив пан Аллан.

При цьому він визнав, що ці зусилля не змогли повністю убезпечити користувачів від дезінформації щодо перебігу виборів, проте вони, на його думку, значно ускладнили її поширення в Facebook.

Нагадаємо, цього місяця сомережа Facebook виявила близько 3 тисяч платних політичних рекламних оголошень, які публікувалася в період виборчої кампанії в США. Усі пости робилися через 470 несправжніх сторінок і акаунтів, які керувалися з одного центру на території Росії. Загальна вартість купленої ними реклами у Facebook склала 100 тисяч доларів.

Дональд Трамп, який переміг на цих президентських виборах, назвав заяву Facebook про втручання РФ у вибори містифікацією. А Сенат США повідомив, що запитає у компанії більше даних про російські рекламні оголошення. 

Засновник те гендиректор Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія вже передала владі США всю зібрану з цього питання інформацію. За його словами, співробітники Facebook знайшли і заблокували тисячі підроблених облікових записів, які могли б намагатися впливати на вибори у багатьох країнах (і зокрема у Франції), а також пообіцяв ретельно модерувати контент під час виборів у Німеччині. Пан Цукерберг повідомив, що Facebook візьме на роботу ще 250 фахівців для запобігання подібним загрозам й розширить партнерство з виборчими комісіями по всьому світу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
ipbrief.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду