Автор відео з «побиттям» CNN вибачився за створення ролику

Автор відео з «побиттям» CNN вибачився за створення ролику

11:05,
6 Липня 2017
1893

Автор відео з «побиттям» CNN вибачився за створення ролику

11:05,
6 Липня 2017
1893
Автор відео з «побиттям» CNN вибачився за створення ролику
Автор відео з «побиттям» CNN вибачився за створення ролику
Автори:
Автор відео, на якому президент США Дональд Трамп лупцює людину, замість обличчя якої накладено логотип CNN, вибачився перед телекомпанією. Він запевнив, що це був лише жарт.

Про це повідомляє CNN.

Творцем ролику, який ретвінув Дональд Трамп, виявився користувач онлайн-порталу Reddit HanAssholeSolo. У своєму вибаченні, опублікованому у соціальній мережі, він написав:

«Цей мем був створений як сатира, і  не ставив за мету закликати до насильства стосовно CNN або будь-якої іншої новинної організації».

За словами автора відео, він і уявити не міг, що хтось відредагує ролик, що був у форматі GIF, додасть до нього звук, а потім цей матеріал опиниться на сторінці президента США у Twitter .

Після вибачення на Reddit, користувач видалився з веб-платформи.  Він також сконтактував з CNN, підтвердив своє авторство, і попросив не публікувати його ім’я з міркувань особистої безпеки і тому, що це «стане ганьбою для нього та його сім'ї».

Після скандалу журналісти дослідили інші пости користувача HanAssholeSolo і дійшли до висновку, що деякі з них були образливими та расистськими.  

CNN вирішила виконати прохання HanAssholeSolo і не повідомляти його імені, адже він  вибачився,  і довів, що йому справді соромно за свої дії, видаливши усі пости, які містили образливий контент. Користувач також пообіцяв не публікувати подібного у майбутньому.

Нагадаємо,  2 липняпрезидент США Дональд Трамп опублікуваву своєму Twitter відео, на якому він буцімто б’є телеканал CNN. Дії очільника Америки розкритикували експерти з медіаетики. Келлі Макбрайд (Kelly McBride), віце-президент школи журналістики Інституту Пойнтера назвала його вчинок «антиамериканським», пише The Guardian. А Брюс Браун (Bruce Brown), виконавчий директор Комітету з питань свободи преси зазначив, що це виходить за рамки дозволеного будь-якого держслужбовця.  Американська соціальна мережа Twitter не знайшла жодних порушень у відео, що опублікував президент США

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Washington Examiner
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду