Facebook боротиметься з неправдивими новинами у Франції

Facebook боротиметься з неправдивими новинами у Франції

14:35,
6 Лютого 2017
2391

Facebook боротиметься з неправдивими новинами у Франції

14:35,
6 Лютого 2017
2391
Facebook боротиметься з неправдивими новинами у Франції
Facebook боротиметься з неправдивими новинами у Франції
Автори:
У Франції, яка готується до президентських виборів, Facebook, Google і група ЗМІ запустили проект боротьби з неправдивими новинами.

Про це пише BBC

У Facebook заявили, що співпрацюватимуть з кількома провідними французькими ЗМІ, серед яких Agence France-Presse, BFM TV, а також газети L'Express і Le Monde, щоб забезпечити відсутність неправдивих новин у соцмережі.

Google теж заявив про приєднання до ініціативи, яку учасники назвали Cross Check («Перехресна перевірка»).

Під час минулорічних президентських виборів у США Facebook критикували за те, що компанія не доклала всіх зусиль, щоб уникнути публікації неправдивих новин на своїй платформі. У відповідь соцмережа почала працювати над цією проблемою.

Тепер схоже занепокоєння про те, що люди можуть поширювати через Facebook неправдиву інформацію, виникло і напередодні французьких виборів, які мають відбутися у квітні і в травні.

У США Facebook заявив, що планує дозволити користувачам позначати неправдиві новини. Соцмережа також планує перевіряти правдивість інформації за допомогою сайту Snopes, який спеціалізується на перевірці фактів, а також ABC News і Associated Press.

У січні Facebook запустив ініціативу проти неправдивих новин у Німеччині. Німецькі урядовці стурбовані тим, що неправдиві новини і мова ненависті в інтернеті можуть вплинути на парламентські вибори у вересні, на яких Ангела Меркель спробує вчетверте перемогти.

Раніше MediaSapiens писав про те, що Facebook посилить боротьбу з неправдивими новинами в Німеччині. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Bloomberg
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду