Twitter заблокував акаунт мільйонера Мартіна Шкрелі за образу журналістки

Twitter заблокував акаунт мільйонера Мартіна Шкрелі за образу журналістки

13:20,
9 Січня 2017
2521

Twitter заблокував акаунт мільйонера Мартіна Шкрелі за образу журналістки

13:20,
9 Січня 2017
2521
Twitter заблокував акаунт мільйонера Мартіна Шкрелі за образу журналістки
Twitter заблокував акаунт мільйонера Мартіна Шкрелі за образу журналістки
Автори:
Адміністрація сервісу Twitter заблокувала акаунт мільйонера Мартіна Шкрелі.

Як розповідає The Guardian, таке рішення адміністрація прийняла після сварки між Мартіном Шкрелі (Martin Shkreli) та журналісткою Лорен Дукою (Lauren Duca). Минулого тижня Шкрелі написав у особисті повідомлення журналістці, запросивши її на інавгурацію Дональда Трампа. Дука відмовилася та опублікувала скріншот листування з коментарем: «Я краще з'їм свої органи». 

Шкрелі у відповідь написав, що Лорен - «холодна сама знаєш що», а також замінив фон свого акаунту на відредаговане в графічному редакторі зображення, де на місці чоловіка поруч з журналісткою Мартін Шкрелі домалював самого себе.

Журналістка опублікувала скріншот профілю Шкрелі та позначила в публікації керівника Twitter Джека Дорсі, питаючи як соціальна мережа допускає таку поведінку своїх користувачів. Незабаром після цього аккаунт Мартіна Шкрелі був заблокований. У нього було більше 200 тисяч підписників. За словами журналістки, невдовзі їй почали надсилати листи з образами і погрозами шанувальники мільйонера.

The Guardian відзначає, що Мартін Шкрелі відомий тролінгом інших користувачів у соцмережах. Підприємець тривалий час займався фармацевтичним бізнесом. В 2015 році Шкрелі потрапив у центр уваги через підвищення ціни на ліки для хворих на ВІЛ з $ 13.50 до $ 750.

Лорен Дука прокоментувала, що мільйонер «тролить» її в соцмережах вже досить давно. Тому коли вона побачила повідомлення щодо інавгурації Трампа, сприйняла його як «акт троллінгу»: «Я не бачу необхідності поважати його особисте життя».

Представник Twitter заявив, що правила мікроблогу «забороняють цілеспрямоване переслідування, і ми будемо вживати заходів щодо акаунтів, які порушують ці правила». 

Як писав MediaSapiens, користувачі самоцензурують себе в інтернеті через страх бути зацькованими.  Дослідницький центр Data & Society з'ясував, що більш ніж один з чотирьох користувачів вирішив не розміщувати щось в Інтернеті, побоюючись нападок. Серед жінок у віці від 15 до 29 років, 41% респонденток повідомили, що вони самоцензурували себе, аби уникнути переслідувань.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Twitter/Screenshot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду