Користувачі самоцензурують себе в інтернеті через страх бути зацькованими - дослідження

Користувачі самоцензурують себе в інтернеті через страх бути зацькованими - дослідження

16:55,
2 Грудня 2016
1867

Користувачі самоцензурують себе в інтернеті через страх бути зацькованими - дослідження

16:55,
2 Грудня 2016
1867
Користувачі самоцензурують себе в інтернеті через страх бути зацькованими - дослідження
Користувачі самоцензурують себе в інтернеті через страх бути зацькованими - дослідження
Автори:
Нове дослідження виявило, що брак контролю над цькуванням в інтернеті може стати на заваді свободи слова.

Майже половина американських інтернет-користувачів зазнавали переслідувань або насильства в Інтернеті, згідно з новим дослідженням, опублікованим дослідницьким центром Data & Society.  

Деякі групи стають мішенню для інтернет-тролів частіше, ніж інші. Лесбійки, геї, бісексуали зазнають переслідування в онлайні в два рази частіше, ніж гетеросексуальні користувачі. Рівень насильства щодо чоловіків та жінок має приблизно однаковий рівень, але напади на жінок мають більш серйозний характер. З 20 категорій, які виділили дослідники, чоловіків частіше обзивають лайливими словами або ставлять їх в принизливе становище, водночас жінок частіше домагаються сексуально, переслідують та поширюють плітки про них.

Понад 70% респондентів відзначили, що вони спостерігали насильство в онлайні щодо інших осіб. Серед групи афроамериканців цей показник навіть більший - 78%. Серед групи молодих лесбійок, геїв та бісексуалів цей показник досягнув 90%. Більшість респондентів погоджуються з твердженням, що люди в Інтернеті здебільшого є недобрими.

Група, яка має найменші шанси потрапити під цькування в інтернеті - білі гетеросексуальні чоловіки.

Дослідники виявили, що образи та переслідування в онлайні мають прямі наслідки в житті за межами інтернету. 43% жертв домагань змінили свою контактну інформацію: електронну адресу, номери телефонів, налаштування приватності акаунтів. Ще 26% припинили використовувати соцмережі, телефон або ж інтернет взагалі.  Кожен десятий серед постраждалих заявив, що відчував себе відірваним від інформаційного поля, сім'ї та друзів, тому що уникав використовувати онлайн-платформ через переслідування.

І більш ніж один з чотирьох користувачів - не тільки тих, хто стикався із насильством в онлайні - вирішив не розміщувати щось в Інтернеті, побоюючись нападок. Серед жінок у віці від 15 до 29 років, 41% респонденток повідомили, що вони самоцензурували себе, аби уникнути переслідувань.

«Це парадокс: наприклад, Twitter у своїх намірах мінімально цензурувати повідомлення та переписку користувачів, стимулює їх самостійно цензурувати та обмежувати свою свободу висловлювання», - цитує дослідників The Atlantic. 

Соцмережа Facebook відома своїми жорсткими правилами та механізмами фільтрації мови ворожнечі. Однак, користувачі часто критикують її за надмірну цензуру. Зрештою Facebook пообіцяла коригувати свою політику цензурування матеріалів користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
123RF
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду