Соціальній мережі Facebook сьогодні виповнюється 10 років

Соціальній мережі Facebook сьогодні виповнюється 10 років

00:00,
4 Лютого 2014
1688

Соціальній мережі Facebook сьогодні виповнюється 10 років

00:00,
4 Лютого 2014
1688
Соціальній мережі Facebook сьогодні виповнюється 10 років
Соціальній мережі Facebook сьогодні виповнюється 10 років
Найбільша у світі соціальна мережа Facebook відзначає сьогодні десяту річницю із дня заснування. Ресурс, створений на той час студентом Гарварда Марком Цукербергом, сьогодні налічує понад мільярд активних користувачів.

На своїй сторінці засновник Facebook Марк Цукерберг назвав ці десять років «захопливою мандрівкою». Він поділився, що на початку шляху не підозрював, наскільки глобальним стане його проект. Цукерберг зізнався, що був дуже щасливий, об’єднавши університетську спільноту, але зазначив, що «одного дня хтось мав з’єднати увесь світ».

«Коли я міркую про останні 10 років, запитую одне: чому ми стали обраними, щоб збудувати це? Ми були лише студентами. Мали менші ресурси, ніж у великих компаній. Якби вони переймалися цією проблемою, то зробили б. Єдина відповідь, яку я знайшов: ми лише більше хотіли», – написав Цукерберг.

До 2005 року Facebook діяв лише як соціальна мережа для студентів. Згодом до неї долучилися професійні спільноти. У вересні 2006 року на сайті стала можливою вільна реєстрація. 2008 року до англійської у Facebook додалося ще 20 мовних версій.

Наступним важливим етапом став вихід компанії Facebook Inc. на біржу у травні 2012 року. Того ж року засновник компанії повідомив про подолання планки у мільярд користувачів. Головним акціонером є засновник Марк Цукерберг із 28,2%.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
062.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду