ms.detector.media
MediaSapiens
alfabetajuega.com
20.07.2016 11:00
У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp
У Бразилії втретє за рік заблокували WhatsApp
Суд Бразилії втретє за рік заблокував по всій країні месенджер WhatsApp.

Як повідомляє Reuters, компанія відмовилася видавати конфіденційну інформацію про користувачів, які фігурують в розслідуваннях поліції. Тому суд розпорядився, аби бразильські телефонні оператори негайно призупинити доступ до WhatsApp.

Крім того, суд зобов'язав компанію Facebook (якій належить WhatsApp - ред.) виплачувати по 50 тис. реалів в день до виконання рішення про надання інформації бразильській владі. Як написав засновник сервісу Ян Кум на своїй сторінці в Фейсбуці, влада країни вимагає від адміністрації месенджера дані про особисте листування користувачів. Однак цієї інформації у компанії немає, так як листування не зберігається на серверах.

Це не перший випадок конфлікту бразильської влади і WhatsApp. Робота месенджера втретє блокується на території країни, а в березні поліція навіть на короткий час заарештовувала віце-президента Facebook по Латинській Америці.

Як писав MediaSapiens, користувачі популярного месенджера WhatsApp щодня здійснюють понад 100 мільйонів голосових викликів - це понад 1100 викликів в секунду.

Також стало відомо, що організатори військового перевороту в Туреччині використовували для спілкування месенджер WhatsApp.

ms.detector.media