Facebook оновив правила комунікації у соцмережі

Facebook оновив правила комунікації у соцмережі

17:02,
16 Березня 2015
4374

Facebook оновив правила комунікації у соцмережі

17:02,
16 Березня 2015
4374
Facebook оновив правила комунікації у соцмережі
Facebook оновив правила комунікації у соцмережі
Автори:
Соціальна мережа оновила правила стосовно мови ворожнечі, графічного контенту та інших стандартів комунікації.

Як повідомляє The Guardian, Facebook оновив правила, щоб роз’яснити свою позицію щодо контенту, за який блокуватиме користувачів.

У своєму блозі компанія наголошує на тому, що не змінює власної політики, а намагається пояснити її, зокрема за допомогою прикладів.

Оголені зображення, мова ворожнечі, заборонені організації, сексуальне насилля, жорстокість – такими є сфери заборони соціальної мережі.

Мову ворожнечі, для прикладу, Facebook розуміє як контент, що прямо «атакує» людей на основі їхньої  расової, етнічної, національної належності, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, неповносправності тощо.

«Інколи люди поширюють чужий контент із мовою ворожнечі, щоб збільшити поінформованість, просвітити інших про мову ворожнечі, - зазначає соцмережа у роз’ясненні своїх правил. – В такому разі ми очікуємо, що люди чітко позначатимуть свою мету. Це допоможе нам краще розуміти, чому вони поширюють такий контент».

Facebook також зауважує, що гумористичні чи сатиричні коментарі стосовно цих тем дозволяються. Проте при цьому власники сторінок не повинні себе жодним чином асоціювати з небажаним контентом.

Щодо оголених зображень, соціальна мережа пояснює, що видалятиме фотографії із зображенням геніталій, сідниць, сосків. Разом з тим, соціальна мережа не забороняє поширювати світлини жінок, які годують дітей грудьми або ж тих, хто демонструє свої груди після мастектомії. Крім цього, дозволяються до розповсюдження фотознімки картин, скульптур чи інших творів із зображенням оголених фігур.

Facebook роз’яснила також свою політику щодо незаконних організацій, наприклад ISIS. Йдеться про спільноти, пов’язані з терористичною діяльністю, злочинами, а також ті, що пропагують жорстокість. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
christystewart.hubpages.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду