EX.UA створив сервіс захищеної електронної пошти

00:00,
13 Серпня 2014
4774

EX.UA створив сервіс захищеної електронної пошти

00:00,
13 Серпня 2014
4774
EX.UA створив сервіс захищеної електронної пошти
Український файлообмінник  EX.UA запустив власний email-сервіс – ExMail. Він є відповіддю на російські закони, що обмежують свободу інтернету, пише ain.ua.

Сервіс ExMail передбачає найпростіші функції – архів, підпис та налаштування листування. Користувачу доступний 1 гігабайт для зберігання даних. Зареєстровані користувачі отримують адресу пошти на зразок username@ex.ua.

За словами представника EX.UA Юріса Піскового, створення нового поштового сервісу є їхньою відповіддю на закони РФ, що набули чинності 1 серпня і обмежують свободу інтернету.

«Почалася істерія, масове видалення аккаунтів, особливо у mail.ru. В СБУ попереджали інтернет-користувачів не ділитися персональними даними із зарубіжними сайтами. Тепер у нас є можливість подивитися, як ці персональні дані будуть зберігатися на території України», - пояснив він.

Для реєстрації у ExMail непотрібно вказувати жодних персональних даних, лише логін та пароль. Після реєстрації користувач може додати інформацію про себе: прізвище, ім’я  та номер телефону.

Зараз на сервісі ще недоступний увесь функціонал. Однак важливою складовою ExMail є питання безпеки. Вже зараз на ресурсі є розділ «Історія подій», де можна відслідковувати ІP та час заходів на свою скриньку з метою запобігання несанкціонованому доступу. У майбутньому будуть доступні інші засоби захисту: багатоступенева верифікація та динамічні паролі.

Окрім email-сервісу, EX.UA планує найближчим часом запустити захищений месенджер для iOS та в перспективі – для Android.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
mail.ex.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду