Павла Дурова звільнили із «ВКонтакте»

Павла Дурова звільнили із «ВКонтакте»

00:00,
22 Квітня 2014
2360

Павла Дурова звільнили із «ВКонтакте»

00:00,
22 Квітня 2014
2360
Павла Дурова звільнили із «ВКонтакте»
Павла Дурова звільнили із «ВКонтакте»
Акціонери «Вконтакте» звільнили з посади генерального директора соцмережі Павла Дурова. В компанії заявили, що вони лише задовільнили його заяву про відставку за власним бажанням. Про це повідомляє kommersant.ru.

Виконавчий директор «ВКонтакте» Дмитро Сергєєв пояснив, що компанія отримала заяву про звільнення. Незважаючи на те, що Павло Дуров заявив про своє бажання продовжити роботу, формально своєї заяви він не відкликав. На думку виконавчого директора соцмережі, звільнення є «єдино можливим легітимним рішенням» в умовах конфлікту між акціонерами.

Водночас Сергєєв припускає, що Павло Дуров зможе зайняти посаду головного архітектора соцмережі «ВКонтакте». За його словами, ця посада не вимагатиме залучення Дурова до поточних процесів, однак збереже його зв'язок з компанією.

Поки не призначать нового керівника, компанією керуватимуть Дмитро Сергєєв і перший заступник генерального директора Борис Добродєєв.

Разом з тим Павло Дуров про своє звільнення дізнався зі ЗМІ. На своїй стрінці «ВКонтакте» він написав: «Судячи з новин, в результаті моєї публічної відмови минулого тижня сьогодні мене звільнили з посади генерального директора ВКонтакте. Цікаво, що у акціонерів не вистачило сміливості зробити це прямо, і про своє загадкове звільнення я дізнаюся з преси».
 

За словами Дурова, така ситуація в російських умовах неминуча. «Але я радий, що ми протрималися сім з половиною років », - додав він.

Наприкінці січня Дуров продав свою частину акцій «ВКонтакте» гендиректору мобільного оператора «Мегафон» та співвласнику холдингу ЮТВ Івану Тавріну.

1 квітня він написав на своїй сторінці, що йде з посади генерального директора «Вконтакте», однак через кілька днів відкликав свою заяву.

Минулого тижня засновник «ВКонтакте» зізнався, що Федеральна служба безпеки РФ зверталася до нього із проханням надати приватні дані організаторів ВК-груп Євромайдану. Крім цього, Павло Дуров розповів, що прокуратура вимагала від нього закриття антикорупційної групи Олексія Навального у соцмережі.

7 квітня стало відомо, що співвласник «ВКонтакте», Фонд UCP (United Capital Partners) подав до суду на Павла Дурова та іншого акціонера «ВК» - компанію Mail.ru Group. Предметом позову стали права на інтернет-меседжер Telegram.

Зараз головними акціонерами «ВКонтакте» є Mail.ru Group Алішера Усманова (52% акцій) та фонд Іллі Щербовича UCP (48%). На думку Павла Дурова, UCP пов'язаний  із керівником компанії «Роснефть» Ігорем Сечіним.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vk.com/durov
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду