Крим долучається до реалізації законодавства із заборони реклами тютюну

00:00,
22 Серпня 2012
383

Крим долучається до реалізації законодавства із заборони реклами тютюну

00:00,
22 Серпня 2012
383
Крим долучається до реалізації законодавства із заборони реклами тютюну
Сьогодні у Сімферополі відбулася прес-конференція «Заборона реклами тютюну: громадськість, Міністерство охорони здоров’я та Державна інспекція з питань захисту прав споживачів об’єднуються для забезпечення антитютюнового законодавства».

Ця прес-конференція продовжила серію інформаційних заходів, що стартували у Києві ще 6 серпня. Одним з її ініціаторів виступила коаліція «Крим без тютюнового диму».

На ній сторонами було підписано меморандум про спільну роботу, яка покликана підтримувати державну політику профілактики та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

Експертами також обговорювався Закон України № 3778 про захист населення від тютюнової реклами (набирає чинності 16 вересня).

Інформаційна довідка:

Закон України № 3778-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів» підписано Президентом України 13 березня 2012 року після більш, ніж 2-річної кампанії боротьби за його ухвалення Верховною Радою. Відповідно до Закону забороняються реклама і стимулювання продажу тютюнових виробів, а також знаків для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби. У тому числі забороняються маркетингові заходи тютюнових корпорацій, такі як промо-акції під видом спонсорства, реклама сигарет в пунктах продажу. Закон посилює чинні в Україні заборони тютюнової реклами на ТБ, радіо, у друкованих виданнях та на зовнішніх носіях. Згідно даних Світового Банку, повна заборона реклами тютюну призводить до зменшення рівня поширеності куріння на 7%, в той час як часткова заборона – лише на 1%. За даними міжнародного дослідження «Глобальне опитування дорослих щодо вживання тютюну» (GATS), підтримка населення України повної заборони реклами тютюнових виробів зросла з 49% у 2000 році до 70% у 2010 році.

Джерело: Кримська Республіканська Асоціація «Екологія та світ» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду