Як слабке антитютюнове законодавство призводить до куріння серед дітей: приклад Індонезії

00:00,
21 Листопада 2012
342

Як слабке антитютюнове законодавство призводить до куріння серед дітей: приклад Індонезії

00:00,
21 Листопада 2012
342
Як слабке антитютюнове законодавство призводить до куріння серед дітей: приклад Індонезії
Індонезійські чоловіки, згідно з даними досліджень, є найактивнішими курцями у світі. Але найгірше те, що в цій країні дитяче куріння зростає шаленими темпами. І наразі політики не мають на меті змінювати ситуацію.

Міністр охорони здоров'я Індонезії Нафсія Мбой (Nafsiah Mboi) зізнався, що темпи зростання дитячого куріння в його країні набули характеру епідемії. У вересні цього року Світовою організацією в сфері охорони здоров'я та Американським центром з контролю і запобігання хвороб, було проведено дослідження. За його результатами індонезійські чоловіки – найактивніші курці у світі – 2/3 осіб чоловічої статі у віці від 15 років і старше курять.

Більше того, близько 25% тінейджерів є постійними споживачами тютюнових виробів. І їхня кількість менше ніж за 10 років збільшилася в сім разів.

Причиною цього є те, що в Індонезії дуже слабке антитютюнове законодавство. Немає навіть елементарного обмеження за віком, кому можна продавати сигарети, а кому – ні. А в школах, університетах ніхто не говорить про шкоду куріння. Індонезія знаходиться в числі всього лише декількох країн, які не прийняли тютюновий договір, підготовлений Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Серед таких же безвідповідальних країн – лише Зімбабве та Північна Корея.

Цей документ забороняє рекламу, просування, спонсорство тютюнових виробів і компаній, а також вводить обмеження на продаж сигарет неповнолітнім.

Насправді ж міста Індонезії затоплені банерами, де куріння представляється модним заняттям для молоді. Нафсія Мбой зізнався, що його країна не підписала договір, так як вона отримує великі податкові надходження від продажу тютюну. Тютюнова індустрія приносить бюджету 10% надходжень і забезпечує роботою понад 10 млн осіб. Мбой, правда, відзначив, що це гріх, коли діти стають жертвами економіки.

Як повідомляє британський телеканал Channel 4, в їх розпорядження потрапили маркетингові документи одного з великих виробників тютюну в Індонезії. Судячи з них, компанія хоче залучити до куріння молодь у віці від 18 до 25 років. Також у них йдеться про те, що діти в Індонезії не тільки курять сигарети, а й працюють на тютюнових виробників, збираючи і сортуючи тютюн.  

Джерело: Jakarta Globe

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду