Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» й ефір Першого каналу Суспільного 3—4 вересня 2024 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» й ефір Першого каналу Суспільного 3—4 вересня 2024 року — резюме

15:00,
13 Вересня 2024
6297

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» й ефір Першого каналу Суспільного 3—4 вересня 2024 року — резюме

15:00,
13 Вересня 2024
6297
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» й ефір Першого каналу Суспільного 3—4 вересня 2024 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» й ефір Першого каналу Суспільного 3—4 вересня 2024 року — резюме
Про що та як розповідали в ефірних блоках каналів «Інтер», «Рада», «Ми — Україна», «1+1» і ICTV з СТБ, а також в ефірі Першого каналу Суспільного — стисло.

Повний огляд читайте тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефірного блоку каналу «Інтер» була звичною для ранкового слота. До 10-ї ранку щопівгодини були 10-хвилинні випуски новин, решту часу займали гостьові студії, після 10-ї години починалися з 13—15-хвилинних новин, продовжувалися гостьовими.

Структура ефіру каналу «Рада» була традиційною: ефірні години починалися з випусків новин (зазвичай 15-хвилинних, хоча один із них був чомусь 23-хвилинним).

Структура ефіру каналу «Ми — Україна» була традиційною для вечірнього слота. Ефірні години починалися 15-хвилинними випусками новин, продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й був годинний підсумковий випуск, наступна година була повністю гостьовою.

Структура ефіру каналу «1+1» була звичною для ранкового блоку. Щогодини було по два випуски новин — 15-хвилинні на початках годин, 10-хвилинні «посередині», решту часу займали гостьові студії. О 10-й ранку був 15-хвилинний випуск новин, далі гостьова студія. Об 11-й був годинний випуск новин.

Структура ефіру каналів ICTV та СТБ була звичною: 15-хвилинні випуски новин чергувалися з 15-хвилинними розмовними студіями, замість яких часом показували фрагменти тижневика, а часом — фільми.

Структура ефіру Першого каналу Суспільного в ці дні була нетиповою через трансляції з Паралімпіади. Тож у вечірньому слоті після трансляції з 19:30 була гостьова студія, о 20-й годині був 40-хвилинний підсумковий випуск новин, далі була гостьова студія, о 22-й були 15-хвилинні новини та далі була гостьова.

Основні теми дня

3 вересня

Ворожа ракетна атака по Інституту зв’язку в Полтаві. На «Інтері» у випуску о 9:30 зробили повідомлення (щоправда, з недостовірним «посиланням») про вибухи у Полтаві. А далі не зробили нічого, щоб з’ясувати, що це були за вибухи. На каналі «Рада» тривалий час обмежувалися синхроном зі звернення президента Зеленського й інформацією з телеграм-каналу Міноборони. Обговорювали подію з «плановими» своїми гостями — народною депутаткою Оленою Шуляк, офіцером 59-ї окремої мотопіхотної бригади Сергієм Цехоцьким і політологом Володимиром Фесенком. І лише наприкінці свого слота поспілкувалися з речником Міноборони Дмитром Лазуткіним і речником ДСНС Олександром Хорунжим. У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» було 3 прямі ввімкнення з місця події в Полтаві. Говорили з головою Полтавської ОВА Філіпом Проніним, речником ДСНС Олександром Хорунжим і з радником керівника ОП Михайлом Подоляком.

У проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного з Полтави робили репортажний сюжет і два прямі ввімкнення. В студії про перебіг рятувальних робіт говорили з депутатом Полтавської облради Ігорем Процаєм і з речником ДСНС Олександром Хорунжим.

Ситуація на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «Інтер» був репортаж про бої за Торецьк і оглядовий сюжет про різні ділянки фронту. Також у новинах було традиційне ранкове зведення Генштабу від речника Андрія Ковальова. У гостьовій студії говорили з пресофіцеркою 66-ї ОМБр Оленою Кулідобровою. В новинах каналу «Рада» про події на фронті взагалі не згадували. У гостьовій студії спілкувалися з офіцером 59-ї окремої мотопіхотної бригади Сергієм Цехоцьким, першим заступником начштабу батальйону 31-ї бригади НГУ Володимиром Єгоровим і з начальником відділення планування 13-ї бригади оперативного призначення «Хартія» Антоном Баєвим. У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» був оглядовий сюжет. У гостьових студіях говорили з речником 24-ї окремої механізованої бригади Андрієм Полухіним, заступником командира 3-ї окремої штурмової бригади Родіоном Кудряшовим і з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком.

В новинах Першого каналу Суспільного про події на фронті повідомляли коротко. В гостьових студіях їх обговорювали з офіцером 59-ї окремої мотопіхотної бригади Сергієм Цехоцьким і з ветераном російсько-української війни Олексієм Гетьманом.

Подання заяв про відставки міністрів. В ефірі каналів «Рада» і «Ми — Україна» згадали про це лише короткими повідомленнями, у гостьових студіях тему не обговорювали.

В ефірі Першолго каналу Суспільного тему обговорювали з керівником політико-правових програм Українського центру суспільного розвитку Ігорем Рейтеровичем.

Відставка керівника «Укренерго» і незалежних членів Наглядової ради. В ефірі каналів «Рада» і «Ми — Україна» про ці події, звісно ж, не згадували взагалі. На мій погляд, про відставку Кудрицького могли б хоча б з простої порядності сказати, бо ж поки він очолював «Укренерго», використовували його як гостя нескінченно!

В ефірі Першого каналу Суспільного темі був присвячений аналітичний сюжет. У гостьових студіях ці події обговорювали з керівником політико-правових програм Українського центру суспільного розвитку Ігорем Рейтеровичем і з інвестиційним банкіром Сергієм Фурсою.

4 вересня

Ракетно-дроновий удар ворога по Львову. У проаналізованому ефірі каналу «1+1» був репортажний сюжет і 3 прямі ввімкнення з місць влучань. Говорили з міським головою Львова Андрієм Садовим, першим заступником голови Львівської ОВА Андрієм Годиком і з речником ДСНС Олександром Хорунжим. У проаналізованому ефірі каналів ICTV та СТБ було два репортажні сюжети та пряме ввімкнення з місця пошуково-рятувальних робіт у Львові. Говорили з речником ДСНС Олександром Хорунжим.

«Переформатування» Кабміну. В ефірі каналу «1+1» був оглядовий сюжет. Говорили в студії з директором Центру політичних досліджень «Пента» Володимиром Фесенком. У проаналізованому ефірі каналів ICTV та СТБ було пряме ввімкнення за підсумками робочого дня парламенту. В гостьових студіях тему не обговорювали.

Бої на різних ділянках фронту. У проаналізованому ефірі каналу «1+1» був репортажний сюжет і оглядовий сюжет про бої за Часів Яр, оглядовий сюжет про ситуацію на Покровському напрямку та пряме ввімкнення з Часового Яру. У 8-годинному випуску новин речник Генштабу Андрій Ковальов робив традиційне добове зведення. У гостьових студіях говорили з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком, із заступником командира батальйону 5-ї окремої штурмової бригади Олексієм Тарасенком і з військовослужбовцем 68-ї окремої єгерської бригади «Фізиком». У проаналізованому ефірі каналів ICTV та СТБ був репортаж про бої на Лимано-Куп’янському напрямку. У розмовних студіях фронтову тематику не зачіпали.

Новинна складова ефірів

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Інтер» була такою: 4 репортажних сюжети, 6 прямих ввімкнень. У гостях побувало двоє ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про бої за Торецьк, про свято першого дзвоника в Києві, про початок навчального року в ліцеї МВС у Вінниці та про виставку світлин із місць ворожих влучань речниці ДСНС Запоріжжя. Прямі ввімкнення були про наслідки ворожих обстрілів Харкова, Запоріжжя, Сумщини, Дніпра, Херсонщини та Миколаївщині.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» була слабкою в репортажній частині — лише один репортажний сюжет (про наслідки ворожого обстрілу Дніпра) і 2 прямі ввімкнення про пожежу торфовищ на Київщині. У гостях побувало 5 ньюзмейкерів.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Ми — Україна» була такою: 5 репортажних сюжетів, 3 прямі ввімкнення, проте лише 2 гості-ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про наслідки влучання ворожої ракети в готель в Запоріжжі, про наслідки обстрілу Херсона, про наслідки ракетного удару ворога по Дніпру, про село на Харківщині, яке повністю згоріло через лісову пожежу, і про прибуття евакуаційного потяга з Донеччини до Олександрії. Усі 3 прямі ввімкнення були з Полтави про рятувальні роботи на місці зруйнованого ракетою Інституту зв’язку.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була потужною — 5 репортажних сюжетів і 8 прямих ввімкнень. У студії побувало 5 гостей-ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про бої 24-ї механізованої бригади за Часів Яр, про наслідки ракетного удару по Запоріжжю, про наслідки ворожих обстрілів на Херсонщині, про наслідки ракетно-шахедної атаки ворога по Львову і про участь ветеранів у Тижні моди. Прямі ввімкнення були про бої за Часів Яр, про рятувально-аварійні роботи в Полтаві (три), про перебіг пошуково-рятувальних робіт у Львові (три) і про реакції Європи на останні атаки росіян по Полтаві та Львову.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ була потужною в репортажній частині — 8 репортажних сюжетів і 3 прямі ввімкнення. У гостях побувало 4 ньюзмейкери. Сюжети були про пошуково-рятувальну операцію у Львові (два), про бої на Лимано-Куп’янському напрямку, про наслідки ворожого удару по Кривому Рогу, про вигоріле від лісової пожежі село на Харківщині, про вишкіл у Десантно-штурмових військах, про благодійну акцію в Києві зі збору грошей на укриття для сільських шкіл і про навчання протирадіаційного підрозділу «Енергоатому». Прямі ввімкнення були про завершення пошуково-рятувальних робіт у Львові, про пошуково-рятувальну операцію у Полтаві та про відставки міністрів, проголосовані парламентом.

Новинна складова чотирьох годин ефіру Першого каналу Суспільного була цього дня доволі потужною — 7 репортажних сюжетів і 5 прямих ввімкнень. У гостях побувало 5 ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про ракетний удар ворога по Полтаві, про наслідки ворожих ракетних атак по Дніпру і по Запоріжжю, про наслідки ворожих обстрілів Херсонщини, про ухвалу парламентом збільшення видатків держбюджету і провалення законопроєкту про підвищення податків, про роботу мобільної бригади ППО на Чернігівщині та про життя прифронтового Покровська. Прямі ввімкнення були про перебіг рятувальних робіт на місці влучання ракет у Полтаві (два ввімкнення), про наслідки ракетного удару по Дніпру, про наслідки ворожого ракетного удару по Запоріжжю і про підсумки дня на Паралімпіаді в Парижі.

Гостьові студії

У гостьових студіях «Інтера» побувало 9 гостей: 2 ньюзмейкери, 3 речники, 3 експерти й один учасник подій. З головою Запорізької ОВА Іваном Федоровим говорили про наслідки ворожих обстрілів Запоріжжя. З заступницею міністра економіки Надією Бігун говорили про подробиці програми «національний кешбек». З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, фіксацію російських воєнних злочинів, прогнози підвищення цін на пальне після збільшення акцизів, візит Путіна до Монголії, можливість збивання російських дронів і ракет Польщею, перебіг передвиборчої кампанії в США, перемоги німецьких ультраправих на місцевих виборах у Німеччині, виступи української збірної на Паралімпійських іграх у Парижі та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Рада» побувало 15 гостей: 5 ньюзмейкерів, 2 речники, 3 експерти та 5 учасників подій. З заступником міністра економіки Ігорем Безкаравайним говорили про відшкодування державою робіт із розмінування сільськогосподарських земель. З головою Запорізької ОВА Іваном Федоровим говорили про наслідки ракетної атаки по Запоріжжю, а з першим заступником голови Дніпропетровської ОВА Андрієм Кульбачем — про наслідки нічної атаки ворога по Дніпру. З народною депутаткою Оленою Шуляк говорили про Фонд захисних споруд, а з народною депутаткою Іриною Констанкевич — про будівництво укриттів у школах. З іншими гостями обговорювали наслідки ракетного удару по Полтаві та перебіг рятувальних робіт, ситуацію на різних ділянках фронту, відмову Монголії арештувати Путіна, підвищення акцизів на пальне, початок нового навчального року та інші теми.

У гостях на каналі «Ми — Україна» протягом чотирьох годин ефіру побувало 11 людей: 2 ньюзмейкери, 2 речники, один радник, 4 експерти, журналіст і учасник подій. З очільником Полтавської ОВА Філіпом Проніним говорили про перебіг рятувальних робіт і розбір завалів після влучання ракет в Інститут зв’язку у Полтаві. З заступником міністра енергетики Миколою Колісником говорили про ліквідацію наслідків останньої ворожої атаки по енергосистемі. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, візит Путіна до Монголії та наслідки невиконання Монголією ордера МКС, передачу Іраном ракет Росії, кремлівську пропаганду щодо Курського наступу ЗСУ, імовірний вступ Туреччини до БРІКС, перемоги ультраправих партій на місцевих виборах у Німеччині й інші теми.

У гостьових студіях каналу «1+1» протягом чотирьох годин ефіру побувало 13 гостей: 5 ньюзмейкерів, 2 речники, 3 експерти та 3 учасники подій. Про наслідки ракетно-дронової атаки по Львову говорили з міським головою Андрієм Садовим і з першим заступником голови Львівської ОВА Андрієм Годиком. З головою Ради оборони Кривого Рогу Олександром Вілкулом говорили про наслідки ворожого ракетного удару по місту. З першою заступницею міністра соціальної політики Дариною Марчак говорили про зміни у грошовій допомозі вимушеним переселенцям. З послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом говорили про підтримку України Великою Британією. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, перебіг аварійно-рятувальних робіт у Львові, Полтаві та в Кривому Розі, реакції світу на останні теракти росіян, відмову Монголії арештувати Путіна, часткове «перезавантаження» Кабміну й інші теми.

У розмовних студіях каналів ICTV та СТБ побувало 7 гостей: 4 ньюзмейкери, один речник, один експерт і одна учасниця подій. З головою Сумської ОВА Володимиром Артюхом говорили про наслідки авіаційного удару по університету в Сумах. З т.в.о. голови Державної інспекції енергетичного нагляду України Анатолієм Замулкою говорили про наслідки останніх ворожих атак для енергосистеми. З начальницею департаменту захисту інтересів дітей Офісу генпрокурора Юлією Усенко говорили про вплив війни на поведінку дітей і кібербулінг. З головою Тимчасової слідчої комісії ВР із моніторингу отримання та використання міжнародної матеріально-технічної допомоги Олександрою Устіновою говорили про ймовірність надання США Україні ракет більшої дальності та дозволу бити ними по території Росії. З іншими гостями обговорювали перебіг пошуково-рятувальних операцій у Полтаві та Львові, можливі наслідки відмови Монголії арештувати Путіна, ситуацію з грошима на відновлення «Охматдиту» й інші теми.

У розмовних студіях Першого каналу Суспільного протягом чотирьох годин ефіру побувало 12 гостей: 5 ньюзмейкерів, один речник, 5 експертів і один учасник подій. З депутатом Полтавської облради Ігорем Процаєм говорили про перебіг рятувальних робіт на місці влучання ворожих ракет у Інститут зв’язку у Полтаві. З народними депутатками Ніною Южаніною від «Європейської солідарності» й Ольгою Василевською-Смаглюк від «Слуги народу» говорили про провалене Радою голосування про збільшення податків. З народними депутатами Олександром Федієнком від «Слуги народу» та Михайлом Цимбалюком від «Батьківщини» говорили про доцільність і можливі моделі економічного бронювання. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, «перезавантаження» уряду, звільнення керівника і відставку незалежних членів наглядової ради «Укренерго» й інші теми.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах повних ефірів каналів) було таким: була одна представниця фракції «Слуга народу» (Олена Шуляк на каналі «Рада») й одна представниця фракції «Голос» (Олександра Устінова в ефірі ICTV та СТБ). В ефірах каналів «Інтер», «Ми — Україна» і «1+1» у ці дні народних депутатів не було.

В ефірі Першого каналу Суспільного 3—4 вересня побувало 5 представників фракції «Слуга народу» (Євген Петруняк, Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Федієнко, Володимир Крейденко і Сергій Нагорняк), по два рази запрошували депутатів від «Голосу» (Галина Васильченко й Андрій Осадчук), «Європейської солідарності» (Ніна Южаніна й Олексій Гончаренко) та «Батьківщини» (Михайло Цимбалюк і Олексій Кучеренко). Відносна перевага «Слуги народу» пояснюється тим, що в ефір каналу зазвичай депутатів кличуть по двоє одночасно — одного від монобільшості, іншого — від опозиційних фракцій, дотримуючи в такий спосіб баланс думок.

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували 449 разів. Це більш ніж 112 порушень на годину ефіру в середньому або ж майже по два порушення щохвилини. Найчастіше порушували, звісно ж, стандарт відокремлення фактів від думок — 305 разів. Майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності порушували рівно 100 разів. Найбільше ж було узагальнених розмитих псевдопосилань на авторство суб’єктивних думок. Майже всі 24 порушення стандарту точності були повною невідповідністю картинки й того, що звучало за кадром БЗ і сюжетів або ж «ілюстрацій» до прямих ввімкнень чи розмов із гостями. Крім того, 12 разів порушували стандарт доступності подачі інформації, 7 разів — стандарт повноти інформації й одного разу порушили стандарт оперативності.

Стандарти журналісти каналу «Рада» порушували 254 рази. Це по 63,5 порушення на годину ефіру в середньому або ж більш як по порушенню щохвилини. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 130 разів, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 64 рази, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Майже всі з 26 порушень стандарту повноти інформації були відсутністю інтершуму на відео. Стандарт точності порушили 23 рази, більш як половина з цих порушень була невідповідністю картинки й тексту в БЗ і сюжетах. Крім того, 11 разів порушили стандарт доступності подачі інформації.

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували 433 рази. Це більш як по 108 порушень на годину ефіру в середньому або ж майже по 2 порушення щохвилини. Найбільше було порушень стандарту відокремлення фактів від думок — 302, це по 75,5 порушення на годину ефіру в середньому або ж більш як по порушенню щохвилини. І це стало «персональним» рекордом каналу за весь час роботи в телемарафону. Більшістю з цих порушень були суб’єктивні думки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності порушували 72 рази, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактів. Більшістю з 30 порушень стандарту точності були невідповідності між картинкою і текстом за кадром. А майже всі 24 порушення стандарту повноти були повною відсутністю інтершуму на відео. Крім того, ще 5 разів порушили стандарт доступності подачі інформації.

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували 459 разів. Це майже по 115 разів на годину ефіру в середньому або ж майже по 2 порушення щохвилини. Найчастіше традиційно порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 209 разів. Майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Стандарт достовірності було порушено 177 разів. І це новий абсолютний рекорд телемарафону за весь час його існування. Найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. Переважна більшість із 54 порушень стандарту точності була невідповідністю картинки й тексту за кадром у БЗ і сюжетах. Крім того, 10 разів порушили стандарт доступності подачі інформації, 7 разів — стандарт її повноти та 2 рази — стандарт балансу думок.

Стандарти журналісти каналів ICTV та СТБ порушували 376 разів. Це по 94 порушення на годину ефіру в середньому або ж більш як по півтора порушення щохвилини. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 246 разів. Найбільше було суб’єктивних думок журналістів у новинах. У фрагментах тижневика журналісти традиційно не авторизували власних міркувань. Стандарт достовірності було порушено 83 рази. Найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. З 35 порушень стандарту точності переважною більшістю були невідповідності картинки й тексту в матеріалах. Крім того, 7 разів було порушено стандарт доступності подачі інформації, 5 разів — стандарт її повноти. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти Першого каналу Суспільного порушували 101 раз. Це трохи більш як по 25 порушень на годину ефіру в середньому. Найбільше порушували стандарт достовірності — 42 рази, половину з цих порушень становили посилання на телеграм-канали та соцмережі. Стандарт відокремлення фактів від думок порушили 34 рази, все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. 13 разів порушили стандарт точності, переважно невідповідностями картинки й тексту. Крім того, 7 разів порушили стандарт повноти й 5 разів — стандарт доступності подачі інформації. Інші стандарти не порушували.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми:

3 вересня

Прокуратура: Окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині (повідомлялося в ефірі Першого каналу Суспільного).

СБУ не перевіряла Гладкого перед призначенням начштабу Безпілотних сил, бо не отримувала на це запит.

Кудрицький заперечує, що його звільнили через поганий захист енергооб’єктів (повідомлялося в ефірі Першого каналу Суспільного).

Незалежні члени наглядової ради «Укренерго» звільняються через політичний тиск (повідомлялося в ефірі Першого каналу Суспільного).

Рада провалила голосування за збільшення податків (повідомлялося в ефірі Першого каналу Суспільного).

В Росії засудили до 20 років військового ГУР, якого взяли в полон під час висадки в Криму.

Forbes: Українські військові ризикують опинитися в оточенні поблизу Покровська (повідомлялося в ефірі Першого каналу Суспільного).

Директор НАБУ звільнив свого заступника Углаву, який допустив витік інформації в кримінальній справі по «Великому будівництву» (повідомлялося в ефірі Першого каналу Суспільного).

4 вересня

Bloomberg: Україна готується до тиску МВФ щодо девальвації гривні та підвищення податків.

У Луцьку затримали чоловіка, який стріляв із рушниці по військових, що охороняли режимний об’єкт.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було 4 прояви політичного піару — всі вони були «паркетними» повідомленнями з засідання уряду та з синхронами прем’єра Дениса Шмигаля.

У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» був один прояв політичного піару — з комфортних запитань ведучих радник керівника ОП Михайло Подоляк усіляко вихваляв президента Володимира Зеленського.

У проаналізованому ефірі каналу «1+1» був один прояв політичного піару — матеріал на виправдання власника каналу Ігоря Коломойського.

У проаналізованому ефірі каналів ICTV та СТБ було 2 прояви політичного піару — двічі показували «паркетний» по суті матеріал про віцеспікерку Олену Кондратюк у Львові.

У проаналізованому ефірі каналу «Інтер» проявів політичного піару не було.

Проявів політичного піару у проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного цього дня не було.

Російських пропагандистських наративів у проаналізованому ефірі каналу «Рада» цього дня не було, гостьові студії вели троє токсичних ведучих каналу.

У проаналізованих ефірах інших каналів російських пропагандистських наративів і токсичних медійних персонажів не було.

Російських наративів і токсичних медіаперсонажів у проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного не було.

Скриншот відео: Факти ICTV/ютуб

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду