Антитютюнова кампанія в медіа повинна шокувати

00:00,
14 Червня 2012
526

Антитютюнова кампанія в медіа повинна шокувати

00:00,
14 Червня 2012
526
Антитютюнова кампанія в медіа повинна шокувати
В Джакарті було проведене дослідження, результати якого підтверджують, що такі інформаційні засоби, як демонстрація поганого прикладу та шокування аудиторії діють і в антитютюнових медіа-кампаніях.

Дослідження, результати якого, були опубліковані цього місяця в журналі Tobacco Control, проводилося Всесвітнім фондом здоров’я легень (World Lung Foundation) спільно з Фондом Майкла Блумберга (Bloomberg Philanthropies). Воно полягало у вивченні реакції респондентів на соціальну рекламу, яка в 2011 році транслювалася на столичному телебаченні Індонезії.

Рекламні ролики мали на меті привернути увагу населення до проблеми куріння. Загалом вони несли у собі два заклики: «Куріння вбиває тебе» та «Куріння шкодить вашим дітям».   

Однак, творці цієї соціальної реклами обрали доволі нестандартний підхід, який, до речі, сьогодні став широко використовуватися. Так, самі ролики складалися із серії зображень жахливих наслідків куріння для організму людини. Результати опитування показали, що більшість респондентів назвали їх просто «шокуючими». Експерти, в свою чергу, стверджують, що саме цей складник і зробив антитютюнову кампанію дієвою.

Мара Сірегал (Mara Oloan Siregar), помічник міської адміністрації Джакарти в області охорони здоров’я, зауважує, що результати дослідження підтверджують: більшість тих, хто бачив цю рекламу, вже відмовилися від куріння. Дані, отримані в результаті дослідження дійсно ілюструють слова Мари Сірегал.

Після серії вибіркових опитувань 1600 респондентів віком від 15 до 55 років, науковці дійшли таких висновків:

1) 85% зауважили, що реклама змусила їх двічі задуматися перед тим, як знову закурити;

2) 70% опитаних заявили, що повністю відмовилися від куріння;

3) 90% сказали, що ця соціальна реклама справила на них дуже сильне враження.

Сандра Маллін (Sandra Mullin), старший віце-президент із політики та комунікацій Всесвітнього фонду здоров’я легень, стверджує, що компанії в мас-медіа, мета яких полягає в переконанні людей кинути курити, є насправді дієвими тільки будучи інтенсивними. «Лише інтенсивна соціальна реклама зможе змінити звички особи. Її аргументи повинні бути переконливими, а трансляція – постійною», – зауважує вона.

Наразі Індонезія є однією з небагатьох країн у світі, які досі не ратифікували Рамкову конвенцію ВООЗ з контролю над тютюном. На думку експертів, ця медіа-кампанія є лише першою з кроків країни до відмови від куріння. І якщо вони не будуть продовжуватися, побороти тютюнову епідемію їй не вдасться. 

Джерело: The Jakarta Post

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
nosmokingawareness
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду