На американському телебаченні вперше за 40 років з’явиться реклама сигарет

00:00,
10 Червня 2013
571

На американському телебаченні вперше за 40 років з’явиться реклама сигарет

00:00,
10 Червня 2013
571
На американському телебаченні вперше за 40 років з’явиться реклама сигарет
У липні одночасно дві компанії запустять рекламу електронних сигарет на телеканалах.

Компанія R.J. Reynolds анонсувала запуск реклами електронних сигарет на телебаченні штату Колорадо з 1 липня.

«Електронні сигарети – офіційно не є тютюновими виробами, а отже їх не заборонено рекламувати», –  зазначив Даніель Херко (Daniel Herko), віце-президент з питань досліджень і розвитку компанії R.J. Reynolds.

Також промо-ролики презентувала компанія FIN Branding Group, яка запускає рекламну кампанію електронних сигарет на кількох десятках кабельних телеканалів, зокрема на: ESPN, Comedy Central, Discovery, FX, History, AMC, Speed, SyFy, TNT, Game Show Network, ReelzChannel, OWN, Velocity, ION Network, Military Channel.

Крім того, рекламу буде розміщено у соціальних мережах і на сайтах на фінансову, спортивну, фенш і розважальну тематику.

У рекламі електронні сигарети позиціонують як альтернативу звичайному курінню, яка є нібито безпечною для здоров’я, і дозволяє обійти обмеження на куріння у громадських місцях.

Відзнято два варіанти ролика. В одному з них зображено сам процес куріння, в іншому – ці моменти вирізані. Другий варіант потрібно було створити, оскільки внутрішні правила деяких телеканалів забороняють показ сцен куріння.

«Ми знаємо, що споживачів протягом десятиліть обманювали щодо безпечності традиційного куріння. Тож коли тютюнова індустрії запускає на ринок новий продукт і говорить про його безпечність – це насторожує. Ми спостерігатимемо за цією рекламною кампанією і вивчатимемо сам продукт», –  сказав Пітер Хамм (Peter Hamm) керівник по звязкам з національними ЗМІ антитютюнової організації Tobacco-Free Kids.  

У США рекламу тютюнових виробів на телебаченні заборонили 1971 року. А за рік до того тютюнова індустрія витратила на телерекламу $219 млн. Загалом же пік реклами сигарет в американських ЗМІ припав на 1985 рік – тоді на неї було витрачено $932 млн. З кожним наступним роком рекламні бюджети знижувалися через посилення антитютюнового законодавства. За даними Федеральної торгової комісії (Federal Trade Commission), 2011 року на рекламу тютюнових виробів у ЗМІ було витрачено $26,9 млн. У США дозволена реклама сигарет у друкованих виданнях, розрахованих на дорослу аудиторію. Також можна поширювати, зокрема і через пресу, купони на знижки на сигарети.

Нагадуємо, у січні 2013 року рекламу двох марок електронних сигарет запустили відразу на двох телеканалах Великобританії. Це була перша реклама сигарет на британському телебаченні за останні 50 років. 

Джерело: Аdage.com, Adrants.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dfskito.blogspot.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду