В Італії створили гігантську антитютюнову інсталяцію

00:00,
31 Липня 2013
670

В Італії створили гігантську антитютюнову інсталяцію

00:00,
31 Липня 2013
670
В Італії створили гігантську антитютюнову інсталяцію
На полотно, площею 60 м2, нанесли художню інфографіку про шкідливість куріння. Намалювали її чорнилом зі смол, зібраних із 4 тис. викурених сигарет.

Полотно написали у зміксованому стилі живопису різних епох – від Раннього Відродження до Класицизму, а його героями стали персонажі з картин відомих італійських та французьких художників тих часів – Помпео Батоні, Мікеладжело да Караваджіо, Теодора Жеріко, Вільяма Бугро.    

Кожен із персонажів не випадковий – він «розповідає» певні факти про негативний вплив куріння на здоров’я людини, поширеність куріння в Італії та способи відмови від нього.

Ознайомитися з цими фактами можна на сайті проекту. На ньому викладено саму картину, а наводячи курсором на різних її героїв – можна прочитати ту и іншу інформацію по темі або переглянути відео про те, як малювали саме цей фрагмент.

Приміром, ось ці персонажі розповідають таке:

«Встановлено причинно-наслідковий зв'язок між курінням і раком легенів, шиї, стравоходу, сечового міхура і нирок. Результати досліджень, проведених у країнах Європи, в Японії та Північній Америці доводять, що 90% випадків раку легень, пов'язані з курінням…»

А ці пояснюють, що куріння – це не просто звичка, а хвороба, яка поєднує у собі психологічну і фізичну залежність, і розвиток та серйозність якої посилюють соціальні фактори.

Також на сайті можна знайти відео, на якому показано, як зі смол, що містяться у сигаретах, створювали чорнила для картини, і що відбувається з легенями курця, коли він вдихає тютюновий дим. 

«Наше завдання показати, що відбувається з легенями курця. Це дуже сильне повідомлення і сильний спосіб його передачі – синтез науки і мистецтва», – розповів Мірко Пагано (Mirco Pagano), представник рекламної агенції TBWA, яка й розроблювала кампанію.

Джерело: smok-ink.humanitas.itvse-ravno.net

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
smok-ink.humanitas.it
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду