Іракська редакція Радіо Свобода принипинила своє існування після 17 років роботи

Іракська редакція Радіо Свобода принипинила своє існування після 17 років роботи

14:28,
4 Серпня 2015
3006

Іракська редакція Радіо Свобода принипинила своє існування після 17 років роботи

14:28,
4 Серпня 2015
3006
Іракська редакція Радіо Свобода принипинила своє існування після 17 років роботи
Іракська редакція Радіо Свобода принипинила своє існування після 17 років роботи
Автори:
Арабська служба RFE/RL в Іраку востаннє вийшла в ефір 31 липня. Усі програми та співробітники переходять до іракської редакції радіо MBN (Radio Sawa Iraq), аби забезпечити аудиторію ширшим спектром новин та інформаційних програм, які стосуються Іраку. Вони також доповнять програми Al-Hurra TV Iraq, що входить до MBN (Al-Hurra TV & Radio Sawa).

Про це повідомляється на інтернет-ресурсі RFE/RL.

Під час перехідного періоду Radio Sawa Iraq буде мовити на обох частотах (включно з частотами Radio Free Iraq (RFI).

На знак визнання служби, голова BBG Джеффрі Шелл (Jeffrey Shell) колегам з RFI вручив листи-подяки, зазначивши, що «охоплення усіх сторін іракської політичної арени RFI було безпрецедентним та високо оціненим його аудиторією, так як радіо широко висвітлювало новини з усієї країни та мало розвинену сітку регіональних кореспондентів».

Впливові іракські діячі ставляться до RFI як джерела must-have у свої щоденній інформаційній хроніці у той час, як громадяни Іраку дякують редакції RFE/RL за надану платформу для їхніх голосів та турбот. 

Головний редактор RFE/RL Ненад Пеїч віддав належне жертам, на які довелося піти його колегам з RFI, аби забезпечити новинами країну, що потерпає від політичної нестабільності, насилля та війни. 

Вибух бомби в готелі AlHamra, що у Багдаді, підірвав бюро арабської служби у 2005, двох кореспондентів RFI - Хамаіль Мухсін Халаф (Khamail Muhsin Khalaf) та Назара Абдулвахід аль-Радхі (Nazar Abdulwahid al-Radhi) - вбили у 2007, а головний редактор багдадського бюро RFI (Muhammad Bdaiwi Owaid al-Shammari) був застрелений на контрольно-пропускному пункті в 2014 році по дорозі на роботу. Кореспонденти RFI, повідомляючи новини, також страждали від викрадень, погроз смерті, утисків та фізичних травм.

Президент Мережі мовлення Близького Сходу (MBN) Брайан Конніфф (Brian Conniff) у своєму виступі для співробітників RFI сказав: «У цей історичний момент, коли Іракові загрожує екстремістський ісламістський заколот, та він стикається з численними викликами у відбудові країни після десятиліть відкритої війни та авторитарного правління, ми віримо, що приєднання програм Radio Free Iraq до лайн-апу Radio Sawa Iraq забезпечить аудиторію контентом високої якості, що підвищить її досвід споживання».

Як писала «Телекритика», у квітні 2007 в Іраку вбили журналістку Radio Free Iraq Хамаїль Мухсін Халаф. Її тіло знайшли в Багдаді. За інформацією іракських правоохоронців, журналістку вбили пострілом у голову. На тілі покійної були рани. Їй не раз погрожували невідомі особи.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
RFERL
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду