СБУ: Росія готує фейк про нібито капітуляцію уряду України

СБУ: Росія готує фейк про нібито капітуляцію уряду України

19:26,
1 Березня 2022
2228

СБУ: Росія готує фейк про нібито капітуляцію уряду України

19:26,
1 Березня 2022
2228
СБУ: Росія готує фейк про нібито капітуляцію уряду України
СБУ: Росія готує фейк про нібито капітуляцію уряду України
СБУ: Мета фейку – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі.

СБУ заявила, що Росія готує фейк про нібито капітуляцію уряду України.

«Будьте готовими до чергового фейку, до якого спробують вдатися російські окупанти. А саме: що нібито українське керівництво та уряд здали країну. Цю дезінформацію можуть тиражувати через усі можливі канали. Але знайте – це ФЕЙК! Його мета – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі. Проте навіть у випадку зникнення зв’язку та можливості перевірити, чи достовірні ці дані, будьте впевнені: капітуляція та здача інтересів України – неможливі!», – повідомляє СБУ.

СБУ додає, що Україна протидіє російським військам і робить усе можливе для звільнення українських територій від окупантів: «Всі органи влади, війська, силові та правоохоронні органи стоятимуть до перемоги! Слава Україні!».

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що росіяни готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію. Її мета – з допомогою брехні зламати опір українського народу і української армії.

«Спочатку вони плануюсь влаштувати перебої зв’язку. Після цього будуть масовано вкинуті фейкові повідомлення про те, що українське військово-політичне керівництво начебто погодилось на капітуляцію. На "підтвердження" цього фейку будуть поширювати начебто підписані "документи", а також змонтовані фейкові відеоролики. ЦЕ БРЕХНЯ. Не дочекаються!»,написав Резніков у фейсбуці.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають наступ російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: СБУ 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду