Колишній журналіст Першого національного вибачився за сюжети про Майдан

00:00,
6 Травня 2014
1849

Колишній журналіст Першого національного вибачився за сюжети про Майдан

00:00,
6 Травня 2014
1849
Колишній журналіст Першого національного вибачився за сюжети про Майдан
Колишній кореспондент Першого національного Артем Сорокін попросив вибачення за дезінформування про протести у Києві. Про це він написав у листі до проекту «Дошка ганьби».

Журналіст зазначив, що йому соромно за непрофесіоналізм, який він допускав у своїй роботі. Свої помилки Артем Сорокін пояснив тим, що Перший національний є його першим місцем праці: «Я усвідомлював, де я працюю, і розумів, що висвітлювати все стовідсотково, так, як це робили незалежні телеканали, я не можу».

За його словами, «із сюжетом, який би у пух і прах трощив тодішню владу, я мав би принести на стіл шеф-редактору заяву про звільнення». Журналіст попросив вибачення за свої матеріали та визнав, що вони не відповідали журналістським стандартам.

Подаємо текст листа повністю:

«Рівно два із половиною місяці… 

минуло з того дня, коли за свободу України загинуло найбільше людей. Тоді, зранку 20 лютого я теж був на Майдані. Як завжди. І як завжди від Першого Національного. І як завжди, без символіки на мікрофоні. Тоді квапився на ефір на 15-ту, записував американку, таки встиг. Потім поїхав знову на майдан. За свіжим матеріалом. Писав тоді на 18-ту і на 21-шу перші найгарячіші матеріали.

Сьогодні мені за них соромно. І соромно не тому, що кожне моє слово було брехнею, ні, це було не так. А радше за непрофесіоналізм: чогось недогледів, щось не зрозумів, щось недописав. Так, саме недописав. Мені 21, і робота на Першому Національному – моя перша робота. Я усвідомлював, де я працюю, і розумів, що висвітлювати все стовідсотково, так, як це робили незалежні телеканали, я не можу. Ні, я не боявся звільнення, але розумів, після відстоювання (а його у певній мірі, варто би було відстоювати) наджорсткого і видовищного матеріалу, я мав би піти. Пити самостійно, за власним бажанням. Адже стовідсоткова правдивість і відвертість – тоді, як це не прикро, не була притаманною для Першого. І відповідно, я був би непридатним кореспондентом для цих новин. А іти було нікуди. Потрібно було за щось триматися. Я хочу бути журналістом. Справжнім, досвідченим, незалежним.

Ні, мене б не редагували і не викидали півсюжета. Проте із сюжетом, який би у пух і прах трощив тодішню владу, я мав би принести на стіл шеф-редактору заяву про звільнення. Так мало б бути. Але не зміг, не зробив.

Вибачаюсь. Перед майданом, перед своїми досвідченими колегами та перед усією Україною за свої матеріали. За багатьма критеріями вони не відповідали журналістським стандартам – зокрема, професіоналізму та досвідченій об’єктивності».

Оскільки Артем Сорокін публічно вибачився за порушення журналістських стандартів під час висвітлення подій на Майдані, його прізвище буде видалене із Дошки ганьби.



Зі списком тих, хто систематично дезінформує про події в Україні, можна ознайомитися на fameandshame.telekritika.ua.


 

Список у постійному розширенні та доповненні. Свідчення про ганебну роботу журналістів можна надсилати на fameandshame@telekritika.kiev.ua.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Артем Сорокін, 1tv.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду