Письменник Салман Рушді переміг Facebook

00:00,
16 Листопада 2011
1070

Письменник Салман Рушді переміг Facebook

00:00,
16 Листопада 2011
1070
Письменник Салман Рушді переміг Facebook
Письменник Салман Рушді відстояв перед адміністрацією Facebook право на використання свого творчого імені в якості імені у соціальній мережі.

Як повідомляє BBC, Салман Рушді (Salman Rushdie), індійсько-британський романіст та есеїст, чиє повне ім’я звучить як Ахмед Салман Рушді (Ahmed Salman Rushdie), був позбавлений доступу до своєї сторінки на Facebook.

64-річний письменник активно користується соціальними мережами і описував історію свого конфлікту із адміністрацією Facebook у власному Twitter.

Для вирішення проблеми Рушді був забов’язаний відправити адміністрації Facebook скани сторінок свого паспорту, що він і зробив. Однак письменнику повідомили, що за правилами Facebook він забов’язаний реєструватися під іменем Ахмед, оскільки саме воно стоїть у паспорті першим.

Після цього доступ до акаунту письменника було розблоковано –  однак адміністрація змінила ім’я «Салман Рушді» на «Ахмед Рушді».

Обурений Рушді написав до Facebook ще серію листів, у яких вимагав повернути ім’я, під яким його знають читачі.

Адміністрація Facebook здалася, вибачилася перед письменником, і акаунту повернули першопочатковий вигляд.

«Перемога! Facebook прогнувся і я знову Саймон Рушді. Відчуваю себе НАБАГАТО краще. Криза ідентичності у моєму віці – це не смішно», – написав Рушді у своєму Twitter.

Також у Twitter письменник зауважив, що вибачення від Facebook були «солодкими» і складалися з одних «приємностей».  

​Після подібного інциденту Рушді почав активно постити у Twitter приклади відомих особистостей, чиї імена увійшли в історію у скороченій формі. Письменник згадав, зокрема, Джеймса Пола Маккартні, Едверда Моргана Форстера та Френсіса Скотта Фіцджеральда.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Салман Рушді (Salman Rushdie) / First Post
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду