Хорватський журналіст звинуватив у плагіаті Анжеліну Джолі

00:00,
6 Грудня 2011
1025

Хорватський журналіст звинуватив у плагіаті Анжеліну Джолі

00:00,
6 Грудня 2011
1025
Хорватський журналіст звинуватив у плагіаті Анжеліну Джолі
Хорватський письменник і журналіст Джеймс Бреддок заявив, що сюжет режисерського дебюту Анжеліни Джолі На землі крові і меду / In the Land of Blood and Honey, у якому акторка також виступила у ролі сценариста, спирається на опубліковану ним у 2007 році статтю про жінку, яка стала рабинею у військовому таборі.

Анжеліна Джолі готується продемонструвати глядачам свій режисерський дебют, кінострічку На землі крові і меду / In the Land of Blood and Honey, прем’єра котрої у США запланована на 23 грудня в обмеженому прокаті. Прем’єра стрічки, бюджет якої  за оцінкою  IMDb склав $10 млн., у Росії відбудеться 23 лютого 2012 року.

У історії кохання боснійської мусульманки і сербського солдата на фоні Боснії у переддень війни 1990-х Джолі виступила у ролі не тільки режисера, але й сценариста.  

Фільм знімався в Угорщині та Боснії і Герцоговині, Джолі задіяла місцевих акторів та із міркувань автентичності запланувала випустити картину в прокат із сербохорватськими субтитрами.

Стрічка знімалася також англійською, ця версія може бути використана при демонстрації в широкій мережі кінотеатрів, якщо картина виявиться успішною у обмеженому прокаті.

Хорватський журналіст і письменник Джеймс Бреддок (James J. Braddock) заявив, що сюжетна лінія фільму Джолі взята з його опублікованої чотири роки тому статті.

У 2007 році журналіст описав історію жінки, яка була згвалтована та перетворена на рабиню у військовому таборі. Свої претензії у порушенні авторських прав Бреддок оформив у вигляді позову, який подав до федерального суду, вимагаючи виплатити йому компенсацію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Shockya.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду