Редакція News of the World прослуховувала близько 800 людей

00:00,
12 Грудня 2011
1722

Редакція News of the World прослуховувала близько 800 людей

00:00,
12 Грудня 2011
1722
Редакція News of the World прослуховувала близько 800 людей
Британська поліція оприлюднила вірогідну кількість жертв телефонного прослуховування, організованого таблоїдом News of the World. Згідно прогнозів Скотленд -Ярду, у цій справі – 803 постраджалих і 6000 потенційних жертв.

Скотленд Ярд оприлюднив дані щодо жертв телефонного прослуховування громадян редакцією таблоїду News of the World.

Згідно прогнозів поліції, кількість людей, телефони яких прослуховувала редакція, на минулий вівторок досягала 803. Серед них – зірки, спортсмени, жертви резонансних злочинів і політики вищого рангу.

Крім того, представники Скотленд-Ярду вказали на приблизно 6000 потенційних жертв. Зокрема, близько 5800 імен було вилучено з портативних гаджетів приватного детектива Глена Малкера (Glenn Mulcaire), який працював на вже закритий недільний таблоїд Руперта Мердока.

Файли Малкера містили детальну інформацію про об’єкти інтересу редакції News of the World. Одна з жертв прослуховування, акторка Сієнна Міллер (Sienna Miller), розповіла, що була шокована змістом цих файлів, продемонстрованих їй поліцією.

У файлах на Міллер містилася така інформація як всі номери її мобільних телефонів, котрі вона змінювала протягом трьох місяців, пін-код її голосової пошти і пароль голосової пошти, який згодом у 2008 році детектив використав для того, щоб зламати її комп’ютер.

За матеріалами Guardian

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду