Google відповіла на критику своєї нової політики приватності

00:00,
2 Лютого 2012
1021

Google відповіла на критику своєї нової політики приватності

00:00,
2 Лютого 2012
1021
Google відповіла на критику своєї нової політики приватності
Нові уніфіковані правила приватності Google набудуть чинності 1 березня. Віце-президент Microsoft з корпоративних комунікацій Френк Шоу (Frank X. Shaw) наголосив на тому, що через нові правила користувачам Google буде складніше контролювати приватність своїх даних. Представник Google Бетсі Масіелло (Betsy Masiello) спростувала це твердження.

Після анонсу нових правил приватності Microsoft запропонувала користувачам Google перейти на свої, аналогічні, продукти.

Бетсі Масіелло (Betsy Masiello) повідомила, що користувачі Google, як і раніше, зможуть видаляти історію пошукових запитів, перелік переглянутого відео на YouTube та іншу інформацію, яка накопичуватиметься у онлайн-сервісах Google.

Масіелло також наголосила на тому, що нова політика приватності не ставить за мету перепродаж інформації користувачів рекламодавцям, на що відкрито натякнули у Microsoft.

«Ми, як і раніше, не збираємося продавати вашу персональну інформацію чи надавати її будь-кому без вашої згоди (виключеннями є судові запити)», – йшлося у анонсі нових правил приватності.

Після подібного звинувачення Microsoft розмістила у авторитетних виданнях рекламу, яка закликала користуватися продуктами компанії – поштовим сервісом Hotmail, пошуковиком Bing, офісним пакетом Office 365 та браузером Internet Explorer.

Спільне використання накопиченої всіма сервісами Google інформації користувачів у самій компанії пояснюють бажанням зробити користувальницький досвід більш комфортним.

Зміни у політиці приватності схвилювали також і американських законодавців – вісім членів Конгресу США направили Google вимогу пояснити причини подібних нововведень.

У листі-відповіді Google, зокрема, рекомендує розмежовувати «ділове» і «приватне», створюючи декілька Google-акаунтів: наприклад, один для роботи із поштою та документами, інший – для приватного спілкування у соціальній мережі Google+.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Seattle Weekly
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду