Чому читати чужі листи не варто? Опитування з нагоди Міжнародного дня безпечного інтернету

00:00,
7 Лютого 2012
5514

Чому читати чужі листи не варто? Опитування з нагоди Міжнародного дня безпечного інтернету

00:00,
7 Лютого 2012
5514
Чому читати чужі листи не варто? Опитування з нагоди Міжнародного дня безпечного інтернету
Сьогодні – Міжнародний день безпечного інтернету. З нагоди цього психологи відповідають на питання РІА «Новости»: чому читати листування близької людини – погано, і як це може зруйнувати стосунки.

Завлабораторією «Медико-психологическая реабилитация» Московського міського психолого-педагогічного університету, кандидат психологічних наук Вікторія Барцалкіна вважає, що особисте листування близької людини читають лише не впевнені у партнері люди. За бажанням зазирнути до  чужих електронних листів ховається страх втратити та бути обманутим.

«Це одна з форм психологічної, емоційної залежності. Коли проблеми іншої людини, її спілкування у соціальній мережі, наприклад, з однокласниками, стає проблемою для іншої людини. І той, хто читає листування, потрапляє до зачарованого кола», – вважає експерт.

Керівник лабораторії психології дитячого та підліткового віку російського Державного наукового центру соціальної та судової психіатрії імені Сербського Олена Дозорцева зауважує:

«Можливість читати чуже листування – це спокуса, яка для несформованої молодої людини без стійких внутрішніх принципів може бути загрозою для подальшого формування».

Будь-яка людина – друг, партнер, чоловік, дружина – має право на особисту свободу поза стосунками.

Читання чужого листування – це спроба контролю, яка може спровокувати те, чого ми першопочатково боялися. У результаті партнер відсторонюється, шукає більш комфортні для себе стосунки – проте вже з іншою людиною, або таємно, вважає Барцалкіна

За умови, коли ви все ж таки читали приватне листування іншої людини, краще за все ініціювати відверту розмову та обговорити проблеми, які накопичилися у стосунках.

Довіра – єдино можлива основа для будь-яких стосунків, солідарні експерти.

Safer Internet Day або Міжнародний день безпечного інтернету відзначається за ініціативи Єврокомісії з 2004 року. Свято засноване за підтримки европейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe і відзначається у перший вівторок лютого.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду