Німецький телеканал ZDF розкритикували за інтерв’ю з Ахмадинеджадом

00:00,
27 Березня 2012
1240

Німецький телеканал ZDF розкритикували за інтерв’ю з Ахмадинеджадом

00:00,
27 Березня 2012
1240
Німецький телеканал ZDF розкритикували за інтерв’ю з Ахмадинеджадом
Німецький телеканал ZDF та відомого телеведучого Клауса Клебера громадськість піддала жорсткій критиці за інтерв’ю з президентом Ірану Махмудом Ахмадинеджадом. 

Чи порушив Класу Клебер журналістські принципи, коли взяв інтерв’ю у президента Ірану Махмуда Ахмадинеджада? Чи можна йому дорікати «моральним падінням»? Такі запитання ставлять у провідних німецьких виданнях колеги Клауса Клебера.

«Що б ви запитали, як журналіст, диктатора? На скільки критичними ви повинні бути у такій ситуації – і чи повинні бути критичними? Так чи інакше на ці питання мали б відповісти  ZDF та ведучий  Heute Journal» - написав Spiegel-Online.

Інтерв’ю, яке так критично сприйняли, ZDF показав 19 березня (повну версію можна подивитися в медіатеці каналу). Іранський президент у притаманній йому манері вкотре назвав Ізраїль «штучною державою» та заявив, що Голокосту не було.

Клебера, який брав це інтерв’ю, у першу чергу звинуватили у тому, що він некритично поставився до висловлювань Ахмадинеджада та ніяк не заперечив йому, а лише змінив тему.

«Я дуже розчарований тим, що авторитетний німецький журналіст – та ще й на суспільно-правовому телеканалі – такого роду нахабні зауваження залишив без заперечень і  так послужливо надав Ахмадінеджаду, який завзято заперечує Голокост, платформу для поширення його поганої отрути» - заявив в інтерв’ю Bild am Sonntag президент Центральної ради євреїв Німеччини Дітер Грауман.

Дісталося Клеберу і від політиків. Так, представник Партії зелених іранського походження Омід Ноуріпоур розкритикував ведучого Heute Journal за те, що той не підняв тему жорсткого придушення опозиційного руху іранською владою, назвавши це «серйозною журналістською помилкою».

Телеканал відкидає ці звинувачення, стверджуючи, що в повній версії інтерв’ю задокументовано запитання Клебера про дотримання права людини в Ірані. 

Сам Клаус Клебер в сьогоднішньому інтерв’ю Wort.lu, відповідаючи на запитання про Голокост, зауважив, що він одразу змінив тему, щойно Ахмадінеджад почав про це говорити. Ще раніше журналіст заявляв, що не став продовжувати тему, аби не провокувати іранського президента на подальші висловлювання з цього приводу.  

Джерела: Spiegel-online, Wort.lu

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ZDF
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду