Саркозі заборонив транслювати відео убивств в Тулузі

00:00,
27 Березня 2012
960

Саркозі заборонив транслювати відео убивств в Тулузі

00:00,
27 Березня 2012
960
Саркозі заборонив транслювати відео убивств в Тулузі
Президент Франції звернувся до ЗМІ з вимогою не показувати в ефірі відеозапис вбивств, скоєних терористом Мохаммедом Мера.

Як відомо, терорист Мохамед Мера (Mohamed Merah) розстріляв на півдні країни трьох військовослужбовців, а також напав на єврейський коледж – там жертвами стали троє учнів і учитель-равин.

Терорист знімав всі злочини на камеру і пізніше змонтував фільм, який супроводжувався ісламськими піснеспівами і читанням Корану. 

Запис надісланий у паризьке бюро катарського телеканала Аль-Джазіра (Al Jazeera).  У понеділок редакція підтвердила отримання бандеролі з цифровим носієм. Французька поліція вважає, що записи надіслав не сам терорист, а його спільник.

За словами керівника редакції Зієда Таруша (Zied Tarrouche), запис триває 25 хвилин, і там в хронологічному порядку змонтовані три теракти, чутно голос жертв та убивці. Редакція передала копію запису в поліцію.  

27-го березня Ніколя Саркозі   після зустрічі з офіцерами поліції в Парижі заявив: «Я звертаюсь до керівників всіх телеканалів, в яких можливо з’явиться це відео, - не транслювати його». Президент наполягає, що це потрібно зробити з поваги до жертв та до Франції.

Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе (Alain Juppe) сказав в ефірі радіо Classique, що демонстрація запису може мати негативний вплив на людей, схильних до радикального насилля.

Джерело: Reuters

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
062.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду