У Данії практикують QR-коди на кладовищі

00:00,
6 Вересня 2012
1253

У Данії практикують QR-коди на кладовищі

00:00,
6 Вересня 2012
1253
У Данії практикують QR-коди на кладовищі
Коли Дорте Фріденлунд відвідує кладовище датського міста Роскілле, де похований її батько Бент, вона бере з собою не лише квіти, але й смартфон, повідомляє BBC.

На могилі батька Фріденлунд встановлено QR-код, якщо зчитати його за допомогою смартфону, можна побачити фото покійного і його біографію.

«Для мене це скоріше не втіха, а можливість познайомити інших людей з історією його життя. Для мого сина це – можливість зберегти пам’ять про дідуся», – розповідає Дорте.

Директор одного з найбільших у Данії підприємств із виробництва надгробків Крістіан Нільсен вважає, що ідея встановити QR-коди на кладовищі має величезний потенціал.

«Справді, як ще розповісти історію життя кожної людини? Адже у кожного з нас є своя історія – фермер він, чи директор. І відвідування кладовища стане більш захоплюючим», – відзначив Нільсен.

Незважаючи на оптимізм Нільсена, бурхливої хвилі подібних замовлень поки що не спостерігається, зауважує BBC.

Втім, церковна рада сусіднього містечка Хольбек придбала декілька кодів для того, щоб увіковічнити діяння місцевих відомих людей. Також рада має намір встановити QR-коди на могилах деяких монахів, котрі жили у міському монастирі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з репортажу BBC з Роскілле / MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду