Двоє журналістів радіо «Маяк» звільнені через жарти над хворими

00:00,
22 Жовтня 2012
1276

Двоє журналістів радіо «Маяк» звільнені через жарти над хворими

00:00,
22 Жовтня 2012
1276
Двоє журналістів радіо «Маяк» звільнені через жарти над  хворими
Ведучі російської радіостанції в ефірі програми «Болячки» дозволили собі образливі  жарти на адресу хворих муковісцидозом.

Інцидент трапився в ефірі 4-го жовтня. У ранковому ефірі Вікторія Колосова та Олексій Весьолкін у рубриці «Болячки» разом із запрошеним експертом обговорювали захворювання муковісцидоз. Ведучі агресивно жартували  над хворими.

Пізніше відеозапис програми був оприлюднений на сайті Life News, в якому також видно поведінку журналістів під час ефіру.  

Ряд громадських організацій  поскаржились на тон і поведінку ведучих, зазначивши, що вони суперечать загальнолюдським правилам етики та загалом викривлюють факти.

Сьогодні самі журналісти вибачились за свою поведінку. На сайті радіо «Маяк» наведена стенограма передачі з вибаченнями ведучих: «Тон недоречний, форма недоречна. Ми дуже вибачаємось перед усіма, кому завдали страждань цією програмою…Мені дійсно болячи та соромно, що ми, достатньо дорослі, освічені люди, дозволили собі таке», - сказала В. Колосова.     

Як повідомляє РИА Новости, сьогодні було прийнято рішення звільнити ведучих. Програма, в якій прозвучали висловлювання, закрита.

«З ними припинені трудові відносини… Тепер вони не будуть задіяні в жодному проекті ВГТРК», - сказав директор програм радіо радіо «Маяк» Анатолій Кузічов.

 Раніше він назвав коментарі ведучих «абсолютно неприпустимими» та  такими, що «категорично суперечать редакційній політиці станції». Як повідомляє РИА Новости, ведучі сприйняли це рішення з розумінням.

Муковісцидоз (кістозний фіброз) – важке  спадкове захворювання екзокринної залози. Воно вражає легені, потові залози та тpавну систему, викликаючи хронічні респіраторні та травні проблеми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
obozrevatel.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду