Прем’єр-міністр КНР спростовує результати розлідування The New York Times

00:00,
29 Жовтня 2012
1209

Прем’єр-міністр КНР спростовує результати розлідування The New York Times

00:00,
29 Жовтня 2012
1209
Прем’єр-міністр КНР спростовує результати розлідування The New York Times
Адвокати прем’єр-міністра країни Вень Цзябао спростовують результати розслідування видання The New York Times, згідно з яким родина політика володіє статками у $2,7 млрд.

Публічну заяву адвокатів Вень Цзябао (Wen Jiabao) публікує, зокрема, South China Morning Post.

«Так зване «приховане багатство» родини Вень Цзябао, на яке вказує у своєму звіті The New York Times, насправді не існує», – йдеться у заяві юристів.

У заяві також вказується на те, що члени родини прем’єра, котрі мають власний бізнес, не порушували законів і не володіють акціями жодних компаній. Мати Вень Цзябао не має інших прибутків, окрім зарплати та пенсії, а сам Цзябао не дозволяє впливати бізнес-інтересам членів його родини на власну політичну діяльність, підкреслюють юристи.

Адвокати прем’єр-міністра наголосили на тому, що і надалі коментуватимуть «неправдиву» інформацію, яка з’являтиметься у NYT, і вважають, що газета повинна відповідати за свої заяви юридично.

У п’ятницю на території Китаю була заблокована китайська версія The New York Times, а пізніше – і англомовна версія видання. Обговорювати розслідування газети неможливо було також у найбільш популярному китайському сервісі мікроблогів Sina Weibo.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Policymiс
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду