У Associated Press відмовилися від термінів «нелегальний мігрант» і «шизофренік»

00:00,
3 Квітня 2013
1523

У Associated Press відмовилися від термінів «нелегальний мігрант» і «шизофренік»

00:00,
3 Квітня 2013
1523
У Associated Press відмовилися від термінів «нелегальний мігрант» і «шизофренік»
Керівництво АР вносить чергові зміни до стайлбуку – було вирішено, що оцінка «нелегальний» може вживатися стосовно дій, але не людей, а називати людину «шизофреніком» неетично, повідомляється у Associated Press Blog.

«Нелегал» і «нелегальний мігрант» у Associated Press замінять на «який мешкає у країні без законного дозволу» або «який нелегально мешкає», зауважила старший віце-президент і відповідальний редактор АР Кетлін Керрол (Kathleen Carroll).

 

Попередні визначення будуть використовуватися лише у прямих цитатах, підкреслює Associated Press.

 

Крім цього, замість слова «шизофренік» інформагентство буде вживати визначення «у якого було діагностовано шизофренію».

 

«Зміни – частина стилю Associated Press, оскільки англійська мова постійно розвивається, збагачуючись новими словами, висловами, новою стилістикою. Наша ж мета завжди полягає у тому, щоб використовувати найбільш точні слова – такі, щоб їхнє значення було зрозумілим для будь-якого читача», – відзначається у корпоративному блозі.

 

Зміни вже внесено до AP Stylebook Online та іспаномовного стайлбуку Manual de Estilo Online de la AP.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Associated Press.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду