Журналістів BBC звинувачують у таємних зйомках фільму про КНДР під час студентської поїздки

00:00,
15 Квітня 2013
1156

Журналістів BBC звинувачують у таємних зйомках фільму про КНДР під час студентської поїздки

00:00,
15 Квітня 2013
1156
Журналістів BBC звинувачують у таємних зйомках фільму про КНДР під час студентської поїздки
Лондонська школа економіки (LSE) вимагає, щоб ВВС відмовилась від показу програми «Панорама», присвяченої Північній Кореї, повідомляє Reuters.

У кінці березня три кореспонденти ВВС приєднались до групи студентів LSE, які їхали у туристичну поїздку у Північну Корею. Університет заявляє,  що про супровід журналістів студенти дізнались лише в останній момент, і їм не повідомили, що плануються також зйомки документальних матеріалів про ситуацію у КНДР.

«Бі-Бі-Сі використовувала студентів як живий щит», - стверджує Алекс Пітерс-Дей, представниця студентського союзу LSE.

«Студентам LSE не було надано інформації, достатньої для того, щоб прийняти рішення про участь у поїздці, але при цьому вони опинились би у небезпечній ситуації, якщо б обман розкрився до їх від’їзду з Північної Кореї»,   - сказано у листі Лондонської школи економіки, який розісланий студентам та співробітникам університету.  

Однак Сері Томас, голова новинних програм ВВС, заявляє, що студентів двічі попередили про ризики, які пов’язані з присутністю журналістів у команді. Але студентів  не проінформували про плани мовника підготувати фільм, оскільки це поставило б їх у гіршу ситуацію - передає слова Сері Томаса Reuters.

Як йдеться на сайті російської служби ВВС, єдиний, хто був обманутий у цій ситуації – це влада КНДР.

За словами одного журналістів ВВС Джона Суіні, виш не знав про участь журналістів, оскільки поїздка була організована не університетом, а іншими структурами. «Вони (керівництво LSE) зараз просто вкладають слова у вуста студентів.  Більшість студентів підтримували програму»,  - заявив Джон Суїні.

Керівництво школи вимагало від ВВС не показувати  в ефірі програму «Панорами», яка має вийти у понеділок ввечері, однак їм відмовили.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
itv.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду