У Twitter створили фейкового Луценка, а його справжню сторінку у Facebook періодично блокують

00:00,
19 Квітня 2013
2064

У Twitter створили фейкового Луценка, а його справжню сторінку у Facebook періодично блокують

00:00,
19 Квітня 2013
2064
У Twitter створили фейкового Луценка, а його справжню сторінку у Facebook періодично блокують
«Політик Юрій Луценко не зареєстрований у мережі Twitter» - таке повідомлення сьогодні зранку з’явилося на офіційному сайті «Народної самооборони».

«Відповідно, усі повідомлення, які виходять від імені «фейкового» Луценка у Twitter, не є дійсними. Просимо не посилатися на ці повідомлення у новинах» - застерігають у «Народній самообороні».

Також на сайті нагадують, що Юрій Луценко зареєструвався у соціальній мережі Facebook, однак лише за чотири дні від моменту реєстрації його аккаунт було вже тричі заблоковано.

15 квітня, коли був відкритий аккаунт політика, Луценко розмістив там своє відеозверення, яке можна знайти і на сайті «Народної самооборони». Після цього сторінку уже кілька разів блокували.

«Варто було Юрію Луценку після чергового розблокування його аккаунту у мережі Facebook розмістити один пост та відповісти у приватних повідомленнях на 10 листів, як його сторінку знову заблоковано. Після лише годинної роботи у мережі Facebook Юрій Луценко знову “відрізаний” від спілкування з українцями» - йшлося у вчорашньому повідомленні «Народної самооборони».

На сайті «НС», у тексті розшифрованого відеозвернення політика, розміщено справжнє посилання на сторінку Юрія Луценка у Facebook. «Мій аккаунт у Facebook, моя електронна пошта 3respublik@gmail.com саме для того, щоб такі [небайдужі люди, які думають не про гроші чи посади, а про країну - MS] люди об'єдналися» - подає сайт слова лідера «Народної самооборони.

Проте сьогодні, станом на 10:00, сторінка за цим посиланням була ще заблокована.

Натомість MediaSapiens виявив ще дві сторінки, зареєстровані на ім’я політика Юрія Луценка у Facebook.

Одна практично порожня.

Інша зрідка заповнюється інформацією про Луценка.

Лариса Сарган, керівник прес-служби «Народної самооборони», у коментарі для MediaSapiens сказала, що ні Юрій Луценко, ні прес-служба не мають до створення цих сторінок жодного стосунку. За її словами офіційна сторінка Юрія Луценка у   Facebook була створена лише після його звільнення. У інших соціальних мережах політик не має аккаунтів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tvi.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду