Мін’юст США пояснив мету прослуховування журналістів Associated Press

00:00,
16 Травня 2013
1276

Мін’юст США пояснив мету прослуховування журналістів Associated Press

00:00,
16 Травня 2013
1276
Мін’юст США пояснив мету прослуховування журналістів Associated Press
Рішення щодо прослуховування телефонів співробітників Associated Press ухвалили в американському Міністерстві юстиції у зв’язку з розслідуванням витоку інформації про спецоперацію ЦРУ в Ємені. Про це 15 травня з посиланням на представників уряду США повідомляє Reuters.

Розслідування розпочалося після публікації АР 7 травня 2012 року матеріалу, присвяченого спецоперації ЦРУ у Ємені. Операція дозволила розкрити намір «Аль-Каїди» підірвати навесні 2012 року бомбу на літаку, який летів у США.

Після публікації цих даних директор ЦРУ Джон Бреннан (John Brennan) критикував АР за «небезпечне і несанкціоноване розкриття секретної інформації». За даними інформагентства, серед журналістів Associated Press роздруківки вхідних дзвінків яких отримав уряд – п’ять репортерів і один редактор, котрі працювали над резонансною новиною.

Редакція Associated Press звинуватила Міністерство юстиції США у відстеженні вихідних дзвінків журналістів на більше ніж 20 телефонних лініях в офісах інформагентства у Нью-Йорку, Вашингтоні і Хартфорді, Коннектикут. Відповідну заяву керівництво АР оприлюднило 13 травня. «Не існує висправдання для подібної надмірної уваги до телефонних комунікацій АР і репортерів інформагентства. У цих записах можуть згадуватися наші конфіденційні джерела – при чому в усіх інформаційних аспектах, з якими АР працювало протягом двох місяців», – підкреслив президент і виконавчий директор Associated Press Гері Прюітт (Gary Pruitt).

Після публічної критики дій уряду редакцією АР Білий Дім повідомив, що президент Барак Обама і його адміністрація не мають відношення до розслідування Міністерства юстиції США. «Ми не впливаємо на рішення, які ухвалюються у зв’язку з кримінальними розслідуваннями, оскільки ці питання вирішуються Міністерством юстиції незалежно», – заявив прес-секретар Білого Дому Джей Карні (Jay Carney).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Huffington Post.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду