Екс-президент тютюнової компанії може стати керівником суспільного телеканалу Японії

00:00,
20 Травня 2013
813

Екс-президент тютюнової компанії може стати керівником суспільного телеканалу Японії

00:00,
20 Травня 2013
813
Екс-президент тютюнової компанії може стати керівником суспільного телеканалу Японії
Про це 13 травня повідомила впливова японська газета Nihon Keizai Shinbun.

Видання стверджує,  кандидатура Катсуіко Ходни (Katsuhiko Honda), колишнього президента і нинішнього радника тютюнової компанії Japan Tobacco Company, розглядається для призначення на посаду керівником японського суспільного телеканалу Japan Broadcasting Company.

Ця інформація викликала занепокоєння у громадської організації «Японське суспільство за боротьбу з тютюнокурінням» (Japan Society for Tobacco Control). Тому її президент Манабу Сакута (Manabu Sakuta) звернувся з відкритим листом до парламенту Японії, який і має призначити нового директора телеканалу.

У листі пан Сакута нагадує, що громадське мовлення має захищати інтереси суспільства, а значить, і його здоров’я. Одним з пріоритетів Японії, закріплених у відповідних державних документах, є зниження поширеності тютюнокуріння серед населення і захисту від впливу вторинного диму. Адже щороку від цієї шкідливої звички передчасно гине 120 тис. японців.

Призначення ж керівником телеканалу людини, безпосередньо причетної до тютюнового бізнесу, може позначитися на об’єктивності мовлення. Канал може бути використаний для прихованої пропаганди куріння, стверджує Сакута. І не лише в межах Японії, але й інших країн, адже телеканал транслюється 10 мовами світу. 

Крім того, президент Japan Society for Tobacco Control переконує, що схвалення парламентом кандидатури Катсуіко Ходни стане серйозним порушенням зобов’язань, взятих Японією при підписанні Рамкової конвенції ВООЗ по боротьбі з тютюнокурінням. А саме статті 5.3. РКБТ, де прямо сказано: «Сторони діють таким чином, щоб захистити свою політику від впливу комерційних та інших корпоративних інтересів тютюнової промисловості відповідно до національного законодавства».

Джерело: blogs.bmj.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
benross.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду