Asiana Airlines засудить американський канал KTVU за іронію над авіакатастрофою

00:00,
15 Липня 2013
1401

Asiana Airlines засудить американський канал KTVU за іронію над авіакатастрофою

00:00,
15 Липня 2013
1401
Asiana Airlines засудить американський канал KTVU за іронію над авіакатастрофою
Південнокорейська авіакомпанія Asiana Airlines подасть позов проти американського каналу KTVU через продемонстровані у випуску новин вигадані імена пілотів Boeing 777, котрий здійснив аварійну посадку в аеропорту Сан-Франциско. Про це 14 липня повідомляє The Korea Times.

У новинному випуску від 12 липня KTVU повідомив, що літаком Boeing 777 нібито керували капітан Сам Тінг Вонг (Sum Ting Wong, співзвучне англійському something wrong – «щось не так»), і пілоти Ві Ту Лоу (Wi Tu Lo, співвідноситься з we’re too low – «ми занадто низько»), Хо Лі Фук (Ho Lee Fuk, співзвучне англомовній лайці holy fuck!), і Банг Дінг Ау (Bang Ding Ow, співзвучне з англомовними звуконаслідувальним вигукам, які можна співвіднести із аварією літака і падінням). Користувачі соцмереж першими звернули увагу на те, що імена схожі на вигадані, а також відзначили, що порядок написання імен пілотів на редакційній заставці іронічно відображає хронологію падіння.

Boeing 777 авіакомпанії Asiana Airlines 6 липня здійснював переліт Шанхай-Сан-Франциско, під час жорсткої посадки в аеропорту Сан-Франциско у літака частково загорівся фюзеляж. В результаті авіакатастрофи загинули 3-є китайських школярок, котрі летіли на канікули до літнього табору в США, більше 180 пасажирів і членів екіпажу було поранено. За словами одного з пілотів, за декілька секунд до посадки його осліпив яскравий спалах з землі.

Невдовзі після резонансного випуску новин керівництво KTVU оприлюднило офіційне вибачення, відзначивши при цьому, що імена пілотів були підтверджені американською Національною радою з транспортної безпеки (National Transportation Safety Board, NTSB). Представники ради також вибачилися за інцидент, заявивши, що імена підтвердив практикант, котрий діяв поза рамками своїх повноважень. Чи було це цілеспрямованим жартом практиканта, або його помилкою, не повідомляється.

Asiana Airlines має намір подати позов і проти Ради з транспортної безпеки, яку звинувачує у розповсюдженні неправдивої інформації, а також знущанні над пілотами авіакомпанії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Elearning Examples.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду