Незалежна медійна рада береться за розгляд першої справи

Незалежна медійна рада береться за розгляд першої справи

11:21,
13 Січня 2016
3058

Незалежна медійна рада береться за розгляд першої справи

11:21,
13 Січня 2016
3058
Незалежна медійна рада береться за розгляд першої справи
Незалежна медійна рада береться за розгляд першої справи
Автори:
Незалежна медійна рада отримала перше звернення щодо трансляції на телеканалі НТН документального серіалу «Легенди карного розшуку». Для висловлення позиції до Незалежної медійної ради звернулася Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

У випуску «Легенд карного розшуку» за назвою «Кровавая вольница», щодо якого надійшло звернення, може міститися інформація, якою виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму. За результатами попереднього моніторингу та відповідно до скарг громадян, регулятор призначив позапланову перевірку телеканалу щодо дотримання вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення України». Водночас Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернулася до Незалежної медійної ради із проханням висловити позицію щодо відповідності змісту випуску «Кровавая вольница» вимогам закону «Про телебачення та радіомовлення».

Незалежна медійна рада визначиться з позицією щодо звернення найближчим часом та оприлюднить прийняте рішення.

Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входить 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері. Склад медійної ради сформували наприкінці 2015 року п’ять медійних організацій – Інститут медіа права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», ГО «Телекритика» та фундація «Суспільність». Незалежна медійна рада має стати незалежним арбітром для вирішення спорів та конфліктів у медійній галузі, а також стежити за дотриманням професійних стандартів у журналістиці.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення одразу заявила, що вітає створення органу саморегулювання у сфері медіа та сподівається на ефективну роботу Незалежної медійної ради й плідну співпрацю.

Позапланову перевірку телеканалу НТН щодо дотримання законодавства про декомунізацію Нацрада призначила 30 грудня після скарги глядача Лозинського В.В. на трансляцію 12 грудня в ефірі НТН документального серіалу «Легенди карного розшуку».

Моніторинг Нацради зафіксував випуск «Легенд карного розшуку» під назвою «Кровавая вольница», присвячений діяльності органів НКВС зі знищення учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті (ОУН-УПА), яких названо націоналістичним бандитським угрупуванням. Нацрада вбачає в цьому ознаки порушення частини 2 статті 9 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка була додана в законодавство після ухвалення закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скріншот з YouTube
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду