Російські ЗМІ спотворили зміст новини про ISIS та українські паспорти

Російські ЗМІ спотворили зміст новини про ISIS та українські паспорти

17:10,
6 Грудня 2015
1548

Російські ЗМІ спотворили зміст новини про ISIS та українські паспорти

17:10,
6 Грудня 2015
1548
Російські ЗМІ спотворили зміст новини про ISIS та українські паспорти
Російські ЗМІ спотворили зміст новини про ISIS та українські паспорти
Автори:
Днями російські ЗМІ повідомили про те, що бойовики терористичного угрупування ISIS неодноразово намагалися придбати бланки українських паспортів. Однак інформацію з першоджерела дещо спотворили та опустили деталі.

Про це пише Крим.Реалії

Телеканал Міноборони Росії «Звезда» з посиланням на сайт «Русская Весна» пише, що представники забороненого у Росії угрупування «Ісламська держава» регулярно намагалося придбати бланки українських паспортів. Нібито такі дані розсекретили у Головному управлінні розвідки МО України, і наводить цитату: «Згідно з наявною у компетентних підрозділів СБУ інформацією, представники міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» неодноразово намагалися придбати бланки паспортів громадянина України».

Портал «Русская Весна» ні на кого не посилається. При цьому наводить ту ж саму неповну цитату. В такому вигляді інформацію надали й інші російські ЗМІ.

Насправді ж представники ISIS неодноразово намагалися придбати бланки паспортів громадянина України, які були захоплені бойовиками так званих «ЛНР» та «ДНР», окупованої чатини Донбасу. Про це йдеться на сайті УНН

Окрім того, за запитом УНН в Головному управлінні розвідки МО України повідомили, що під час проведення санкціонованих слідчих дій за місцями проживання виявлених в Україні прихильників ISIS була вилучена вогнепальна зброя та гранати типу «РГО», які, відповідно до маркування, не виготовляються підприємствами військово-промислового комплексу України та не перебувають на озброєнні військових формувань України.

Нагадуємо, що в липні російські ЗМІ поширили фейк, в якому бойовики «ЛНР»  зброю з комп'ютерної гри-стрілялки Battlefield 3 видали за американську, заявивши, що знайшли її в руїнах аеропорту Луганська.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ukrinform.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду