BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток

BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток

11:07,
29 Листопада 2014
2692

BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток

11:07,
29 Листопада 2014
2692
BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток
BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток
Автори:
Проблема дискримінації британських жінок у медіа за гендерною та віковою ознаками не перестає бути темою дискусій.

Це засвідчує зіткнення поглядів з одного боку парламентарія та урядовця, а з іншого – речника BBC у стінах парламенту, яке наводить The Guardian.

Депутат від Лейбористської партії Девід Віннік (David Winnick) висунув у Палаті представників вимогу телекомпаніям. За його словами, вони зобов'язані пояснити, чому чоловіки, старші за 70 років працюють ведучими та обіймають найвищі посади  у той час, як молодшим жінкам доводиться боротися за професію.

Міністр у справах жінок та рівності Нікі Морган (Nicky Morgan) не заперечувала проти такої постановки питання.

«Чому чоловіки на схилі свого 70-річчя  спроможні виконувати роботу й, безперечно, роблять це дуже добре, а  щодо жінок, які досягли 40 років, діє майже повна заборона. Навіщо ця дискримінація?» - ставив запитання Вінник.

Морган відповіла: «Мабуть, чи не  вперше я ладна майже в усьому згодитися з поглядами, які ви висловили».

Вінник наполягав: «Мабуть, вам було б цікаво ознайомитися зі свідченнями, які я нещодавно надавав спеціальному комітету Палати лордів щодо становища жінок на телебаченні та у медіа  загалом».

«Я повністю згодна з вами, що неймовірно важливо мати позитивні моделі ролі жінок різного віку, з усіх прошарків суспільства, представлених на телебаченні та у наших національних газетах».

Речник BBC натомість заявив, що, якщо пан Віннік, ймовірно не помітив багатьох талановитих ведучих, яким за 40.

«Нам пощастило, що у корпорації працює стільки блискучих жінок. Ми завжди були лідерами у цій сфері завдяки своїй програмі експертного тренінгу жінок. Нині докладаємо усіх зусиль, щоб команди наших ведучих були якомога більш різноманітними», - додав представник ВВС.  

BBC раніше вже заперечувала, що дискримінує жінок старшого віку. Ці спростування лунали на тлі заяв ведучих-жінок, які критикували своїх колишніх роботодавців за те, що ті вочевидь усувають їх за віком, пише The Guardian. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Девід Віннік, thetimes.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду