ms.detector.media
BBC
Девід Віннік, thetimes.co.uk
29.11.2014 11:07
BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток
BBC заперечує дискримінацію жінок-журналісток
Проблема дискримінації британських жінок у медіа за гендерною та віковою ознаками не перестає бути темою дискусій.

Це засвідчує зіткнення поглядів з одного боку парламентарія та урядовця, а з іншого – речника BBC у стінах парламенту, яке наводить The Guardian.

Депутат від Лейбористської партії Девід Віннік (David Winnick) висунув у Палаті представників вимогу телекомпаніям. За його словами, вони зобов'язані пояснити, чому чоловіки, старші за 70 років працюють ведучими та обіймають найвищі посади  у той час, як молодшим жінкам доводиться боротися за професію.

Міністр у справах жінок та рівності Нікі Морган (Nicky Morgan) не заперечувала проти такої постановки питання.

«Чому чоловіки на схилі свого 70-річчя  спроможні виконувати роботу й, безперечно, роблять це дуже добре, а  щодо жінок, які досягли 40 років, діє майже повна заборона. Навіщо ця дискримінація?» - ставив запитання Вінник.

Морган відповіла: «Мабуть, чи не  вперше я ладна майже в усьому згодитися з поглядами, які ви висловили».

Вінник наполягав: «Мабуть, вам було б цікаво ознайомитися зі свідченнями, які я нещодавно надавав спеціальному комітету Палати лордів щодо становища жінок на телебаченні та у медіа  загалом».

«Я повністю згодна з вами, що неймовірно важливо мати позитивні моделі ролі жінок різного віку, з усіх прошарків суспільства, представлених на телебаченні та у наших національних газетах».

Речник BBC натомість заявив, що, якщо пан Віннік, ймовірно не помітив багатьох талановитих ведучих, яким за 40.

«Нам пощастило, що у корпорації працює стільки блискучих жінок. Ми завжди були лідерами у цій сфері завдяки своїй програмі експертного тренінгу жінок. Нині докладаємо усіх зусиль, щоб команди наших ведучих були якомога більш різноманітними», - додав представник ВВС.  

BBC раніше вже заперечувала, що дискримінує жінок старшого віку. Ці спростування лунали на тлі заяв ведучих-жінок, які критикували своїх колишніх роботодавців за те, що ті вочевидь усувають їх за віком, пише The Guardian. 

ms.detector.media