8 грудня у Харкові відбувся круглий стіл «Етика й мораль у рекламній діяльності»

00:00,
14 Грудня 2010
1030

8 грудня у Харкові відбувся круглий стіл «Етика й мораль у рекламній діяльності»

00:00,
14 Грудня 2010
1030
8 грудня у Харкові відбувся круглий стіл «Етика й мораль у рекламній діяльності»
8 грудня в конференц-залі Marinclub Харкова відбувся круглий стіл на тему «Етика й мораль у рекламній діяльності», організований регіональною комісією з питань захисту суспільної моралі в Харківській області.

 

У його роботі взяли участь провідні виробники й розповсюджувачі реклами, представники засобів масової інформації й громадських організацій. Доповідачами виступили доцент кафедри сексології й медичної психології ХМАПО Алла Авраменко, мистецтвознавець і кінокритик Володимир Миславський, керівник Асоціації замовників і виробників соціальної реклами Ігор Бабій.

 

Тема етики й моралі, яка має бути присутньою у загальнодоступній інформації, не нова для Харківської області. Ще в березні 2009 року питання щодо наповнення інформаційного простору регіону активно обговорювалося під час зустрічі членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківщини. Після вивчення цього питання, а також рівня розвитку дитячого телебачення в Україні з ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова був заснований Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко», який вже другий рік поспіль збирає в Харкові талановиту дітвору не тільки з України. Неодноразово питання моральності інформації, яка подається, обговорювалося й на сесіях обласної ради.

 

Учасники зустрічі були одностайні в думці, що найчастіше рекламодавець не замислюється про етичну й моральну складову рекламної продукції. Водночас керівники рекламних агентств переконані, що матеріальна вигода від виробництва комерційної реклами іноді може стояти вище за етичні норми, що існують у суспільстві, але не закріплені законодавчо. Оскільки, на їхню думку, реклама не несе в собі виховної функції.

 

Від комерційної реклами не можна вимагати виховної функції, для цього є соціальна реклама, – упевнена керівник рекламного агентства «Дом рекламы» Марина Рибчинська. На її думку, бізнес-реклама підлаштовується під потреби цільової аудиторії.

 

З такою позицією рекламників не згоден  керівник Харківської асоціації дитячої екранної творчості «Дитятко» Володимир Дягілєв. Саме діти через іще несформане мислення є найбільш уразливими для реклами. Батьки постійно зайняті своїми справами, просто не встигають стежити за життям своїх дітей, які дорослішають і міняються на очах. Крім того, на думку В. Дягілєва, неправильні мовні звороти, які часто з'являються в рекламі, згодом негативно відображаються на мовному розвитку дітей.

 

Результатом дискусії стало підписання керівниками провідних рекламних агентств міста Хартії про партнерство в ім'я інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі.

 

Медіаграмотність за матеріалами oblrada.kharkov.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду