Як не бути використаним у «соціальній» рекламі Фейсбука

00:00,
24 Березня 2011
1342

Як не бути використаним у «соціальній» рекламі Фейсбука

00:00,
24 Березня 2011
1342
Як не бути використаним у «соціальній» рекламі Фейсбука
Якщо ви лайкнули сторінку бренду в фейсбуку, мережа може використати ваш юзернейм і юзерпік для реклами цього бренду серед ваших друзів.

Мережа Facebook доволі оригінально трактує поняття «соціальна реклама». Як повідомляє The Atlantic, за умовами нової «соціальної рекламної кампанії» (Social Ads campaign), оголошеної мережею на минулому тижні, кожен користувач, який колись зізнався в симпатії до певного бренду, може бути використаний у рекламі останнього.

 

Соцмережа заявляє, що така система «робить рекламу цікавішою та більш адресною» для користувачів. На практиці це означає, що бренд, чию сторінку ви лайкнули використовує ваше обличчя та ім’я для того, щоб переконувати ваших френдів у своїй цінності. Реклама у форматі майже особистої рекомендації від людини, якій ви довіряєте, - ідеальний варіант для переконання користувачів соціальної мережі. Ставши «обличчям» рекламної кампанії, ви не отримуєте жодної компенсації: очевидно, мається на увазі, що ви повинні тішитись нагоді допомогти улюбленому бренду.  

 

Враховуючи той факт, що кнопку «подобається» дуже часто натискають не для того, щоб продемонструвати приязнь, а щоб читати повідомлення з певної сторінки у своїй стрічці новин, ділитись із брендами своїм авторитетом у середовищі власних друзів захочуть далеко не всі користувачі мережі. Щоправда, «соціальну рекламу» за вашої участі не побачать ті користувачі, які не мають права переглядати ваш профіль та повідомлення згідно з налаштуваннями приватності.

 

Втім, є, - принаймні, поки що, - можливість відмовитись від використання вашого імені в рекламних кампаніях. Зайшовши у свій обліковий запис фейсбука, натисніть на посилання Accountу правому верхньому кутку. У висувному меню оберіть Account Settings→ Facebook Ads. Якщо ви вперше заходите на цю сторінку, ви побачите вікно із поясненням, що «ваші налаштування приватності стосуються всього вашого контенту в Фейсбуку, зокрема й будь-яких повідомлень про вас у соціальній рекламі». Закрийте це віконце і, використовуючи меню під заголовком Ads shown by third party applications, оберіть No one. Зберігши зміни, ви можете бути впевнені в тому, що ваше ім’я та інша інформація не з’являтиметься у рекламі третіх сторін. Пересунувшись нижче до наступного висувного меню Show my social actions in Facebook Adverts to і також позначивши пункт No one, ви опинитесь цілком і повністю поза «соціальною рекламою» від Фейсбука.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду