ms.detector.media
Юлія Поліковська
18.04.2024 11:25
Мінцифри анонсувало спільний з Adobe воркшоп із розпізнавання фейків, створених за допомогою ШІ
Мінцифри анонсувало спільний з Adobe воркшоп із розпізнавання фейків, створених за допомогою ШІ
Мова безкоштовного воркшопу — англійська.

2 травня о 17:00 відбудеться спільний воркшоп технологічної компанії Adobe та Міністерства цифрової трансформації України, присвячений визначенню дезінформації та фейків, згенерованих за допомогою штучного інтелекту. Участь у воркшопі безкоштовна за умови попередньої реєстрації, повідомила пресслужба Мінцифри.

«Зараз у мережі з’являється дедалі більше фейкових відео та зображень, згенерованих за допомогою штучного інтелекту. Тож уміти протидіяти дезінформації — мастхев для кожного українця. Щоб навчити якнайбільше людей аналізувати новини та безпечно працювати з інформацією, технологічна компанія Adobe запускає серію безоплатних курсів з медіаграмотності», йдеться у повідомленні.

Учасники воркшопу зможуть поспілкуватися з фахівцями компанії, які розробляють інструменти для визначення оригінальності контенту. Також експерти Adobe розповідатимуть:

Освітній захід розрахований на:

Мова воркшопу — англійська.

Для участі необхідно зареєструватися до 30 квітня за посиланням.

Нагадаємо, в січні Мінцифри представило рекомендації для українських журналістів щодо відповідального та безпечного використання інструментів штучного інтелекту, створені спільно з фахівцями «Лабораторії цифрової безпеки» та Експертного комітету із питань розвитку ШІ при міністерстві.

Фото: ілюстративне / Мінцифри

ms.detector.media