ms.detector.media
Валерія Буняк
14.04.2024 11:15
Компанію Meta розкритикували через зниження вікового порогу користування WhatsApp з 16 до 13 років
Компанію Meta розкритикували через зниження вікового порогу користування WhatsApp з 16 до 13 років
Організатори кампанії «Дитинство без смартфонів» залучили 60 тисяч батьків, які виступили проти рішення Meta.

Британські вчителі, активісти та батьки розкритикували компанію Meta через зниження з четверга вікового порогу користування WhatsApp з 16 до 13 років. Американську технологічну компанію просять скасувати рішення через занепокоєння щодо безпеки дітей, повідомляє The Telegraph.

Організатори кампанії «Дитинство без смартфонів» залучили 60 тисяч батьків, які виступили проти рішення Meta. Компанію критикують, зокрема, через функцію створення спільнот, що об’єднують друзів, дозволяючи спілкуватися без нагляду. Дослідники та вчителі також вважають, що такі групи в соціальних мережах сприяють булінгу.

Окрім цього, учасники кампанії занепокоєні, що WhatApps, на відміну від служб електронної пошти, захищений наскрізним шифруванням, яке не дозволяє органам влади читати повідомлення, а також перешкоджає поліції проводити контртерористичні розслідування.

Нагадаємо, раніше чотири найбільші шкільні ради в провінції Онтаріо у Канаді подали позов проти компаній TikTok, Meta і SnapChat за зумисний негативний вплив соціальних мереж на розвиток дітей та вимагають відшкодування у 4,5 млрд канадських доларів, що в еквіваленті становить близько 3,4 млрд доларів США.

У березні цього року губернатор американського штату Флорида Рон ДеСантіс підписав законопроєкт, який встановлює обмеження для користування соціальними мережами дітьми. Дітям віком до 14 років заборонили мати власні облікові записи в соцмережах.

Фото: соцмережі Meta / Getty Images

ms.detector.media