ms.detector.media
Віра Крайня
«MediaSapiens»
05.04.2024 12:56
Поліція затримала працівників однієї з київських медлабораторій, які викрали клієнтську базу й хотіли на ній заробити
Поліція затримала працівників однієї з київських медлабораторій, які викрали клієнтську базу й хотіли на ній заробити
Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Двоє колишніх співробітників однієї з медичних лабораторій у Києві скопіювали конфіденційну інформацію про лікарів та клієнтів закладу і хотіли отримати гроші від керівництва установи за нерозповсюдження викрадених даних. Про це повідомила пресслужба столичної поліції.

Про викрадення даних до поліції заявили представники лабораторії, назву якої правоохоронці не розголошують.

Слідчі територіального управління поліції спільно з працівниками  управління кіберполіції у м. Києві та за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури встановили, що до викрадення причетні двоє колишніх співробітників — чоловік (1983 року народження) та жінка (1976 року народження).

Під час обшуків у фігурантів поліцейські виявили на їхніх комп’ютерах викрадену інформацію. Їм оголошено підозру в несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, що призвело до її витоку.

Поліцейські зібрали докази щодо фігурантів та скерували обвинувальний акт до суду. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше повідомлялось про те, що в Пентагоні виявили фішингові сайти, які створили росіяни для збору персональних даних українських військових та членів їхніх сімей.

Фото: Getty Images

ms.detector.media