ms.detector.media
Валерія Буняк
24.03.2024 11:15
Мінкульт звернеться до світових розробників відеоігор щодо збільшення українськомовних версій
Мінкульт звернеться до світових розробників відеоігор щодо збільшення українськомовних версій
Як зауважив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, індустрія комп’ютерних відеоігор вимагає «персональної комунікації».

Міністерство культури та інформаційної політики звернеться до світових розробників відеоігор з проханням додати українську локалізацію. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону 22 березня, передає hromadske.

Коментуючи програму з розвитку української мови до 2030 року, Карандєєв наголосив на потребі в українськомовному медіапродукті. Зокрема, за його словами, Мінкульт звернув увагу на нестачу українських версій відеоігор.

«Понад місяць тому в нас була робоча нарада щодо пріоритетів міністерства за участю першої леді Олени Зеленської. Серед питань, які вона порушила, була проблема з надходженням на український ринок легальних комп'ютерних ігор українською мовою», — розповів виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики.

Ростислав Карандєєв зауважив, що індустрія комп’ютерних відеоігор вимагає «персональної комунікації»: «Гадаю, найближчим часом ми вийдемо з глобальною пропозицією до світових виробників комп’ютерних ігор щодо наявності україномовних версій».

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли про те, що в «Minecraft» для гравців створили можливість відродження копалень українського Соледара. Унікальну траєкторію віртуальної гри реалізували завдяки платформі підтримки благодійництва для України United24.

Ілюстрація: Getty Images

ms.detector.media