ms.detector.media
Юлія Поліковська
29.01.2024 09:45
Вотсап дасть змогу надсилати повідомлення в інші месенджери
Вотсап дасть змогу надсилати повідомлення в інші месенджери
Вотсап додасть функцію, яка дозволить писати користувачам телеграму, діскорду та інших месенджерів.

В останній бета-версії месенджера «Вотсап» для iOS з’явився новий розділ «Сторонні чати», у який можна додавати чати з інших месенджерів. Функцію вже тестують, повідомив WABetaInfo.

У цей розділ будуть надходити повідомлення з інших месенджерів навіть від тих акаунтів, які не зареєстровані у вотсапі. У бета-версію вже додана сумісність із телеграмом та діскордом, а з часом з’явиться підтримка інших месенджерів: вайберу, сігналу та інших.

У вересні 2023 року таку функцію також тестували в бета-версії месенджера для Android.

Таке нововведення зумовлене законом «Про цифрові послуги» Євросоюзу», що вимагає від великих платформ дотримуватися правил конкуренції та не допускати монополій. Відтак платформи мають забезпечувати рівні можливості для конкурентів. Зокрема у вотсапі — сумісність з іншими месенджерами.

Дата запуску нової функції поки невідома. Проте очікується, що її реалізують найближчим часом, до набуття чинності закону ЄС.

Нагадаємо, низка українських державних та військових структур створили та почали наповнювати офіційні канали у вотсапі. Серед них — Повітряні сили ЗСУДСНСГУР, українські ОВА, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП та інші.

Фото: месенджер «Вотсап» / Unsplash 

ms.detector.media