ms.detector.media
Юлія Поліковська
19.01.2024 09:36
Українські хакери заволоділи технічною документацією 500 об'єктів російського міноборони
Українські хакери заволоділи технічною документацією 500 об'єктів російського міноборони
Внаслідок волонтерської кібероперації процес будівництва нових військових об'єктів ворогом загальмується.

Хакери угрупування Blackjack здійснили кібератаку на російське держпідприємство, що будує військові об'єкти по всій території держави-агресора, та отримали 1,2 терабайта цінних даних з його баз. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У ГУР уточнили, що йдеться про федеральне державне унітарне підприємство «Головне військово-будівельне управління по спеціальних об’єктах».

Українські кіберволонтери угруповання Blackjack проникли до бази даних російської держкомпанії та здобули 1,2 терабайти цінних даних. Серед отриманого масиву ― технічна документація на понад 500 об’єктів російського міноборони.

«Критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення, передали для Сил безпеки та оборони України», ― йдеться у повідомленні.

Тим часом із серверів російського підприємства цей масив даних знесли, щоб на певний час паралізувати будівництво нових російських військових об’єктів.

Нагадаємо, у грудні 2023 року кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували податкову систему Росії.

Фото: хакерство / Unsplash

ms.detector.media