ms.detector.media
Валерія Буняк
25.11.2023 15:52
Нацполіція використовуватиме новітні 3D-сканери для документування російських воєнних злочинів
Нацполіція використовуватиме новітні 3D-сканери для документування російських воєнних злочинів
Лазерні сканери «Z+F Imager 5016» дозволять фіксувати в 3D-моделі всі наслідки ракетних ударів по житлових будинках та критичній інфраструктурі, артилерійських обстрілів, бомбардувань та інших воєнних злочинів росіян.

Криміналісти Нацполіції опанували новітні 3D-сканери для огляду місць бойових дій та терактів у рамках проєкту «Польська допомога». У грудні отримають лазерний 3D-сканер «Z+F Imager 5016». Про це повідомила пресслужба Нацполіції у фейсбуці.

Це дозволить в найкоротші терміни та з мінімальним використанням людського ресурсу фіксувати в 3D-моделі всі наслідки ракетних ударів по житлових будинках та критичній інфраструктурі, артилерійських обстрілів, бомбардувань та інших воєнних злочинів росіян. 

У тренінгу з 3D-сканування взяли участь 14 спеціалістів-криміналістів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Херсонської областей та Головного слідчого управління Нацполіції.

Правоохоронці навчилися:

Нещодавно Агентство Євросоюзу зі співробітництва правоохоронних органів створило нову оперативну групу для допомоги в розслідуванні основних міжнародних злочинів, скоєних після вторгнення Росії в Україну. У проєкті беруть участь представники 14 країн. 

Також нагадаємо, що у вересні Україна отримала від Сполучених Штатів промислові 3D-принтери, здатні друкувати запчастини до техніки на фронті. Принтери «розміром з вантажівку» дають змогу виготовити будь-які деталі. Українці вже завершили навчання з використання цієї технології.

Зокрема, українські школярі збирають та переробляють пластик, щоб створювати на 3D-принтері хвостовики для дронів. Ці деталі допомагають українським бійцям кріпити ударну частину до безпілотника.

Фото: Нацполіція/фейсбук

ms.detector.media