ms.detector.media
Валерія Буняк
18.11.2023 16:00
Сема Альтмана раптово звільнили з посади генерального директора OpenAI
Сема Альтмана раптово звільнили з посади генерального директора OpenAI
У компанії заявили, що колишній гендиректор «не завжди був відвертим у спілкуванні, що обмежує його здатність виконувати свої обовʼязки».

Сема Альтмана звільнили з посади генерального директора OpenAI. Про це компанія оголосила у своєму блозі 17 листопада.

«Сем Альтман йде за результатом перевірки радою директорів. Вона дійшла висновку, що Альтман не завжди був відвертим у спілкуванні, що обмежує його здатність виконувати свої обовʼязки. Правління більше не впевнене в його здатності надалі очолювати OpenAI», — заявила OpenAI.

Тимчасово обов'язки гендиректора виконуватиме технічна директорка Міра Мураті.

Пресслужба OpenAI відмовилася від коментарів. Як зауважило The Verge з посиланням на джерела, співробітники компанії дізналися про цю новину лише після того, як її оголосили публічно.

«Мені сподобався час, проведений в OpenAI. Це змінило мене особисто і, сподіваюся, трохи змінило світ», — написав сам Сем Альтман у своєму дописі на X. 

Окрім цього, компанія також ухвалила рішення звільнити співзасновника і президента Грега Брокмана з посади голови правління, однак залишити його в компанії. Через кілька годин після публікації заяви Брокман написав на X, що він вирішив піти, а згодом також додав, він і Альтман «шоковані та засмучені тим, що сьогодні зробила рада директорів». 

Sam and I are shocked and saddened by what the board did today.

Let us first say thank you to all the incredible people who we have worked with at OpenAI, our customers, our investors, and all of those who have been reaching out.

We too are still trying to figure out exactly…

— Greg Brockman (@gdb) November 18, 2023

Сем Альтман був співзасновником OpenAI і спершу разом з Ілоном Маском був співголовою компанії. Серед засновників також — Ілля Суцкевер, Грег Брокман, Войцех Заремба і Андрей Карпати. Маск пішов у 2018 році, щоб уникнути конфлікту інтересів із Tesla.

Нагадаємо, OpenAI на своїй першій конференції для розробників у понеділок анонсувала оновлення чатбота ChatGPT та представила більш потужну і швидшу версію великої мовної моделі GPT-4 Turbo.

Чатбот був представлений рік тому. Приблизно 100 мільйонів людей зараз використовують ChatGPT щотижня, заявила компанія на конференції.

Фото: Getty Images

ms.detector.media