ms.detector.media
Валерія Буняк
18.11.2023 13:27
Apple, Disney, Paramount та IBM призупинили рекламні контракти з X після підтримки Ілоном Маском антисемітського допису
Apple, Disney, Paramount та IBM призупинили рекламні контракти з X після підтримки Ілоном Маском антисемітського допису
Власник соцмережі підтримав публікацію одного з користувачів про те, що єврейські спільноти нібито «поширюють ненависть до білих людей».

Низка великих компаній, зокрема Apple, IBM, Warner Bros., Walt Disney, Paramount та Sony Pictures, тимчасово відмовилися від реклами у соцмережі X після того, як її власник Ілон Маск підтримав нещодавнє антисемітське висловлювання одного з користувачів. Про це повідомив The Guardian.

Бізнесмен назвав «фактичною правдою» допис про те, що єврейські спільноти нібито «поширюють ненависть до білих людей».

Після цього некомерційна організація Media Matters for America зауважила, що реклама великих компаній у X розміщувалася поруч з повідомленнями пронацистського характеру.

Через це, зокрема, компанія IBM заявила, що негайно припиняє рекламну співпрацю з X. Таке ж рішення ухвалили кіностудія Lionsgate, Warner Bros, Paramount, Sony Pictures, Comcast/NBCUniversal та Disney.

17 листопада на схвалення Маском антисемітської теорії змови також звернули увагу в Білому домі. За словами речника Ендрю Бейтса, повторення такої «огидної брехні» неприпустиме. 

В X не прокоментували висловлювання Маска, а натомість повідомили, що провели перевірку акаунтів, виявлених Media Matters for America, та вирішили скасувати їхню монетизацію.

Сам бізнесмена написав, що соцмережа подасть «термоядерний судовий позов» проти організації та «всіх, хто брав участь у шахрайській атаці» на X.

Напередодні стало відомо, що відділ комунікацій Європейської комісії звернувся до виконавчих служб Євросоюзу із закликом припинити запуск реклами в соцмережі X через занепокоєння щодо поширення дезінформації. 

В інституції натомість розглядають можливість використання альтернативних платформ для розміщення платної реклами — LinkedIn, Instagram або Facebook.

Нагадаємо, раніше дослідник теорій змов Майк Ротшильд, який відстежує вірусне поширення фейків у соцмережах, назвав атаку ХАМАСу на Ізраїль «першим справжнім випробуванням для твітеру версії Ілона Маска», і констатував, що воно «з тріском провалилося».

Фото: Getty Images

ms.detector.media